Naslovna / Caffe Jama

Caffe Jama

U utrobi zemlje, onamo gde se već stotinu godina iskopava ruda bakra i zlata, u jami borskog rudnika, na dubini od 400 metara, na takozvanom 11. horizontu, u prostoru uklesanom u stene nalik pećini, sagrađen je i opremljen kafić.

Jama caffe

Ova jedinstvena atrakcija zapravo je prostor od stotinu kvadrata koji je uređen i opremljen tako da posetiocima dočara neponovljivu radnu atmosferu i uslove rada generacija rudara, koji su ovde, na dubini od 700 metara, zarađivali i zarađuju svoj „hleb sa sedam kora“.

Bakrorezi sa motivima rudara okačeni na „zidove“, rudarska oprema, lampe, telefoni i table sa natpisima koji beleže istoriju i pojašnjavaju tehnološke procese rudarenja, oplemenjuju prostor i čine ga svojevrsnom muzejskom postavkom.

rtb jama

Na ovaj način, opremanjem i otvaranjem za turističke posete ovakvog, svakako, jedinstvenog objekta, menadžment industrijskog giganta RTB-a Bor učiniće dostupnim za turiste neponovljiv doživljaj spuštanja, razgledanja jamskog prostora i ispijanja pića u utrobi zemlje.

loading...

2 komentara

  1. dali ima spisak termina posete za cafe jama ja imam interes za tu posetu u prvoj i drugoj nedelji u avgustu puno hvala pozdrav iz svacarske

  2. batisa ! ocigledno da vam nije niko odgovorio, a ja zakasnio, treba se javiti turistickoj agenciji iz bora da bi mogli posetiti gaffe jama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *