Joe
Redovan Član

Popularnost: 35
Van mreže
Pol: 
Starost: 38
|
 |
« Odgovor #376 poslato: Avgust 29, 2008, 03:32:46 am » |
|
Evo, malo sam googlao, i našao sam ovo: Vidiš, ti upoređuješ Srbsku vojsku sa Nacistima i niko ti ništa da kaže. Čak ni smajlijem, npr. ovako  Moram da ti kažem da ti je poređenje katastrofalno. Treći Rajh možeš da uporediš samo sa Četvrtim Rajhom (NATO). Samo se NATO ponaša kao Hitlerova soldateska. Samo NATO ratuje na tuđim teritorijama pod izgovorima toliko debilskim da im ni ti ne veruješ. A članice NATO-a su tvoji ideali demokratije, prosperiteta, civilizacijskih tokova... I posle kažeš "Čojstvo i Junaštvo". Pa, pokaži ga, kaži tim moralnim gromadama da lažu. Kaži im da znaš zašto su ratovali u Koreji, Vijetnamu, Srbiji, Avganistanu, Iraku. Kaži im da su najveći licemeri i fariseji. Kaži im da nećeš sa njima pa makar morao da jedeš korenje. To je Čojštvo i Junaštvo. O tome je pisao veliki čovek i Srbin Petar I Petrović Njegoš.A što se tiče ovoga: Citat Uostalom, srpska vojska je bila na teritoriji koja ne pripada Srbiji. Valjda znaš da je Hrvatska priznata početkom 1992, a BiH u proleće 1992. godine. Do tada je postojala SFRJ koja je imala svoj ustav. Postojale su i republike koje su takođe imale svoje ustave. Srbi su i u Hrvatskoj i u BiH bili konstitutivan narod. A šta to znači, pronađi na Google. JNA je bila zvanična vojska SFRJ i radila je ono što joj je i bio posao, borila se protiv pobunjenika. Protiv onih koji su kršili ustave. A ustavi u tim bivšim SRFJ republikama se nisu mogli menjati bez pristanka Srba. To bi bilo isto kao da smo ti i ja ušli u zajednički posao sa po 50% kapitala, ali ti ja jednog dana kažem da više nisi suvlasnik nego običan radnik. Ti počneš da se buniš, tražiš pravdu, ali ja pozovem Oremilaka i ponudim mu tvojih 50%. On pristane i zajedno te isteramo, još te i izbijemo. Kada se JNA povukla, ostali su Srbi koji su živeli u tim republikama, a kojima su oduzeta sva prava. Oni su se organizovali i branili ono što je njihovo. Pomagali su im i dobrovoljci iz Srbije. A zločine su činili samo bednici, a ne Srbska vojska. I zločina je bilo sa obe strane. Ne želim nikoga da pravdam. Samo želim da ti postavim jedno hipotetičko pitanje koje sam i sam sebi često postavljao:"Šta bi ti uradio da ti je neko, ne daj Bože, pobio tebi drage osobe? Kako bi reagovao?" Ja ne znam. Nekad kažem da bih reagovao humano, a nekad kao najljuća zver. A postoji milion dokaza da Srbi nisu prvi radili zločine. Gledaj malo Šešelja u Hagu. Slušaj šta priča, šlušaj šta pričaju svedoci optužbe, a šta njihovi "veštaci". Obrati pažnju na dokaze koje iznose obe strane. Pa da popričamo... Koliko pametnih stvari možeš da nađeš na ovom Internetu. Gledaj šta je pisao neki pametnjaković na nekom forumu: "Pa, pokaži ga, kaži tim moralnim gromadama da lažu. Kaži im da znaš zašto su ratovali u Koreji, Vijetnamu, Srbiji, Avganistanu, Iraku. Kaži im da su najveći licemeri i fariseji. Kaži im da nećeš sa njima pa makar morao da jedeš korenje. To je Čojštvo i Junaštvo. O tome je pisao veliki čovek i Srbin Petar I Petrović Njegoš."A ovamo se diviš Kušlji! Kušlja car, Kušlja karakter, Kušlja obraz, Kušlja čojstvo... A gde si ti?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ako misliš pobediti, ne smeš izgubiti!
|
|
|
Joe
Redovan Član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #375 poslato: Avgust 29, 2008, 02:33:39 am » |
|
Nemojte Kiša da mi dirate. Istina je da sam mnoge knjige procitao na Sonicovu prepopruku, ali evo mi ga Kiš ovde. Gledam ga. Isto kao i Ćopića, ebo me on.
Licemerstvo, farisejstvo (mnogo mi se svida taj izraz), je suština priče. Taj vaš Gligorov je u pravu u obe priče. Jedu Rusi govna, žele Gruziju i naftovod isto kao Ameri i EU. Da li ćemo biti MenaŽder ili Kušlja? El će kažemo: "Sisaj ga, brate, dokle možemo" ili će kažemo: "Jebite si mater, majmuni", kao što je rekao borski LDP sa sve Kušljom? Samo kreten ne može da izvuče paralelu izmedu Gruzije i Srbije. I šta ćemo onda da kažemo? Rusi nam čuvali dupe? Kao i obično, nisu nam ga čuvali! Gledali su svoj interes! A mi? Gde smo mi? Sa ruskim palamarom u dupetu! Eto gde smo! Mater im ebem, Kosovo JESTE presedan, Kosovo jeste SUI GENERIS, e, evo vam ga, primite ga dostojno, mamicu vam ebem.
A ja nisam patriota. Ja sam nacionalista (ne šovinista) i time se ponosim.
Nisu Hrvati genocidan narod, to su bile Ustaše, deo narod. Nisu Nemci genocodan narod, to su bili samo Nacisti, deo naroda. Ali su zato Srbi genocidan narog. Tu nema izuzetaka; RainDog je zlikovac, da, on i oseća krivicu; Joe je zlikovac - da, ovaj Joe sa foruma, a i vi, svi vi koji znate šta znači ovaj simbol: "ж". Pa, majke mu ga nabijem , je l' ćirilica razlog za istrebljenje? El zato trebamo da umremo? Celo rukovodstvo iz devedesetih vam je u Hagu, bre! U Hagu su ljudi za koje ste glasali, nisu se oni sami izmislili. Vi ste ih tu stavili, bre!
Uči ti, RainDože, Sonica. Objasni mu kako i zašto on ima standard kakav ima. I gledaj Tržišno Rešenje, mnogo zabluda možeš tamo videti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Kanibal
Član u razvoju

Popularnost: 22
Van mreže
|
 |
« Odgovor #374 poslato: Avgust 29, 2008, 12:44:46 am » |
|
Šteta što si mlađi prilično od mene, pa nismo imali iste ženske u mladosti.  Stvarno, šteta. Sad bismo uživali u sjajnoj razmeni "mišljenja". 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
RainDog 
::Super Moderator::
Domaćin
Popularnost: 307
Van mreže
Pol: 
Starost: 46
Život je zakon!
|
 |
« Odgovor #373 poslato: Avgust 29, 2008, 12:11:33 am » |
|
Nego sonic, kad si već svratio, htedoh da te pitam nešto. Da li je u redu pričati sve najgore o zemlji koja ti (u zamenu za tvoje znanje i rad, naravno) pruža mnogo više nego tvoja rođena? Zamisli da neki Kinez koji prodaje đinđuve po Srbiji, ovde mu cela porodica od toga živi, napiše na nekom njihovom forumu nešto loše o Srbima i Srbiji? Ili aj, da ne diram Joeovu favorite naciju, neka bude Albanac koji drži pekaru... Jel bi mu rekao: Marš bre u Kinu/Albaniju ako je tamo bolje. Ili ne bi? Mislim, ja mu ne bih to rekao, svakako, ali nekako bi mi ružno i nečasno zvučao... Mada, i o tome smo već diskutovali, skoro da ispada da ti i ja nemamo o čemu više da pričamo. Šteta što si mlađi prilično od mene, pa nismo imali iste ženske u mladosti. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
RainDog 
Domaćin
Van mreže
Pol: 
Život je zakon!
|
 |
« Odgovor #372 poslato: Avgust 28, 2008, 10:54:53 pm » |
|
kao sto ti vec rekoh, ja sebe ne smatram nacionalistom, vec pre patriotom. Ovu diskusiju smo vec imali, tako da je izlisno objasnjavati razliku izmedju dva. Pa i ja sebe smatram patriotom. Samo što me višu brinu ljudi od teritorije. A oko raspada bivše Jugoslavije smo vodili raspravu tako da je i o tome izlišno da pričamo. Što se Čede tiče, nemam pojma gde je, ne vodim računa o tome. Vidim da ima ko brine. Rainy, svi su oni isti zar to vec jednom ne vidis! Tvoj problem je to što misliš da Čeda stvara moje stavove i mišljenja. A već sam rekao (a to na ovom forumu može i da se proveri), ja sam stavove koje Čeda propagira ovde iznoso i pre Čede. Tako da, ja nisam član "Čedine stranke", nego stranke koja promoviše ne samo moje stavove, već čitavu životnu filosofiju. Da li će se toga držati i ako uđe u vlast? To ne znam, ali ako uđe u vlast i promeni ploču ja neću biti u toj priči.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sonicdoc
Mladi Član

Popularnost: 4
Van mreže
Pol: 
ubi me prejaka rec
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #371 poslato: Avgust 28, 2008, 09:59:40 pm » |
|
Ma ja samo da proverim dal' si budan  A sto se volje tice, nemoj me razocarati, pa zar tebi neko da ubije volju za diskusijom. I to jos ovako jeftinim opaskama o precasnom Gligorovu. Mislim hajde. A da ipak pokusas da mi objasnis sta sam to nalupao. Znas da ja kao i Joe slabo kapiram i da nam je ovo zapravo skolica gde nas vi kosmopolitski gradjani Srbije obrazujete. Pa nemoj mi sad ukidati pravo na obrazovanje A za Danila stovanje. Ako te zanima Kis je po ocu madjarski Jevrej a po majci crnogorski Srbin. Tri kolena unazad ne znam. Ali bas me zanima sta bi Kis rekao danas da je kojim slucajem medju nama. Njegov pogled na nacionaliste je njegov pogled. Znaci samo jedno od misljenja. Izreceno u doba slatkog socijalizma kada su nacionalisti bili no no. Uostalom kao i truli kapitalisti. Za tvoje obrazovanje probaj da citiras Kis-ov stav o Kapitalizmu koji ti tako zagovaras da bi bili jednaki. I na kraju, kao sto ti vec rekoh, ja sebe ne smatram nacionalistom, vec pre patriotom. Ovu diskusiju smo vec imali, tako da je izlisno objasnjavati razliku izmedju dva. A comment na Cedicu i letovanju u Veneciji u hotelu sa 5 zvezdica. Ima se moze se a? Nije zaradio na gajbicama, ali tu je negde. Rainy, Rainy, svi su oni isti zar to vec jednom ne vidis! Sonic
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
ubi me prejaka rec
|
|
|
RainDog 
Domaćin
Van mreže
Pol: 
Život je zakon!
|
 |
« Odgovor #370 poslato: Avgust 28, 2008, 09:09:04 pm » |
|
I da, sve to iz usta Gligorova, sinata na Kireta osvedocenog bugarofila (procitaj sta je radio u II svetskom ratu) u sred Beograda. U epicentru srpskog nacionalizma kojeg svi sem nas Srba vidimo Ovakve opaske mi potpuno ubijaju volju da diskutujem s tobom. Iznad si se nalupetao gluposti, ali ti to nećeš nikad da shvatiš jer imaš mentalni sklop nacionaliste koji ti ne dozvoljava da razmišljaš prvenstveno kao čovek, pa onda kao Srbin. A o nacionalistima nemam ništa da dodam na ono što je rekao Danilo Kiš (čiji otac nemam pojma šta je bio, ali ti ćeš verovatno znati bar do trećeg kolena u nazad)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sonicdoc
Mladi Član

Popularnost: 4
Van mreže
Pol: 
ubi me prejaka rec
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #369 poslato: Avgust 28, 2008, 08:19:54 pm » |
|
Joe evo malo da priteknem u pomoc. Ova dvojica te dobro stisli, mislim odskrinuta tegla ajvara i rainy. @ Rainy pa ko je licemer u celoj prici? Znaci ako se to kosi sa nacionalnim interesima ostalih naroda, Srbi imaju nestati. U SVIM republikama nastalim raspadom Jugoslavije, nacionalni interesi Srba NISU postovani. Cak ni u Bosni, gde su jednostavno bili preglasani nasuprot ustava. To je bio neposredni uzrok rata, nemoj to zaboraviti. Znaci posto se nacionalni interesi ne mogu resiti na zadovojstvo svih, onda ce se resiti naustrb Srba. Ja znam da tebe istorija ne interesuje ili bar pocinje od 2000, ali u istorijskom, moralnom i pravnom pogledu, Srbi su imali najvise prava od svih naroda u bivsoj Jugi da se njihovo nacionalno pitanje sredi. Ako se princip neopozivosti AVNOJ-evskih granica tako postuje u slucaju Hrvatske, Bosne pa i Makedonije (ne zaboravi da je Makedonija bila sastavni deo Srbije u trenutku formiranja Jugoslavije isto kao i Vojvodina i Dalmacija koje su se prikjucile Srbiji, pa onda usle u Jugoslaviju), zasto se onda isti princip nije primenio i za Srbiju u vezi Kosova? Praviti paralelu izmedju Kosova i Osetije i Abhazije je nemoguce. Ako zelis praviti paralelu pravi izmedju RSK i Osetije i Abhazije. I jedna i druga su date danasnjim drzavama na lepe oci. RSK je data od strane kralja Alexandra, jer Hrvatska nikad nije postojala u sadasnjim granicama. Postojala je Banovina za vreme kraljevine koja je ukljucila i prostore bivse RSK. Pa i to nije bilo dovoljno nego su im komunisti (Djilas je bio direktno odgovoran) pridodali i Baranju i levu stranu dunava u Sremu. U slucaju Osetije Gruzin Staljin je jednostavnim dekretom otcepio deo Osetije i pripojio ga Gruziji isto kao i Abxaziju, koja je kao nezavisna Knezevina "dragovoljno" usla u sastav Ruskog Carstva. Dakle sledece paralele: Juzna Osetija- RSK Abhazija- Dalmacija Tito- Staljin Sakasvili- Tudjman, samo sto Osetima za ledjima nije stojala slaba Srbija vec relativno jaka Rusija.
I da, sve to iz usta Gligorova, sinata na Kireta osvedocenog bugarofila (procitaj sta je radio u II svetskom ratu) u sred Beograda. U epicentru srpskog nacionalizma kojeg svi sem nas Srba vidimo. Probaj reci tako nesto u Hrvatskoj ili cak u Makedoniji (recimo zasto se ne prizna status narodnosti Srbima u Makedoniji, ili zasto je Vranesevski jos u Zatvoru?). Ali ne svi sole pamet Srbiji. Dok Cedica letuje u Veneciji, ti Rainu ne mozes ni do Jezera. Mislim bogumi da je nesto trulo u drzavi Narkomanskoj !!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
ubi me prejaka rec
|
|
|
RainDog 
Domaćin
Van mreže
Pol: 
Život je zakon!
|
 |
« Odgovor #368 poslato: Avgust 28, 2008, 03:57:31 pm » |
|
Vladimir Gligorov, specijalno za Joea:"Pre raspada Jugoslavije, raspravljalo se o tome zašto postoje pokrajine, i to samo u Srbiji. Neprestano se ponavljalo kako Albanci u Srbiji imaju autonomiju, a Srbi u Hrvatskoj je nemaju (Bosna je došla na red kasnije). Na pitanje da li se zahteva ukidanje autonomije na Kosovu ili se želi stvaranje srpske autonomije u Hrvatskoj, odgovora nije bilo, zapravo podrazumevalo se da se teži i jednom i drugom. Kao što se i danas može pročitati u mnogim komentarima povodom nezavisnosti Kosova i dveju gruzijskih pokrajina, licemerima se smatraju oni, Zapad, koji su za nezavisnost Kosova, ali ne i za nezavisnost Južne Osetije i Abhazije, ali ne i oni koji su protiv nezavisnosti Kosova, ali su za nezavisnost gruzijskih pokrajina (Rusija). Ili se bar licemerje ovih drugih opravdava licemerjem ovih prvih.
Kasnije je to postalo još jasnije, recimo kada je Demokratska stranka srpski nacionalni interes formulisala kao cilj da „svi Srbi žive u jednoj državi“. Jasno je da isti takvi zahtevi Hrvata, Albanaca, Bošnjaka, a i nekih drugih, ne bi mogli da se ostvare istovremeno. Ovo ilustruje jedan opštiji problem, koji sam ja hteo da izrazim ukazavši na apsurdnost etničkog nacionalizma. Naime, uvek je moguće tako iscrtati mapu da neka manjina bude deo većine, kao što je uvek moguće „humanim“ etničkim čišćenjem postići onaj nivo etničke homogenosti koji se želi."
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Joe
Redovan Član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #367 poslato: Avgust 26, 2008, 09:12:26 am » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ajar
Mladi Član

Popularnost: 40
Van mreže
Bor030.Net Član
OS:  Windows Vista Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #366 poslato: Avgust 20, 2008, 03:29:32 pm » |
|
"Djox - ti si dva, genije..."
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
oremilak
|
 |
« Odgovor #365 poslato: Avgust 20, 2008, 01:59:38 pm » |
|
Crveni, upetljao si se ko pile u kučine. Arapi i njihova nafta daju platu prosečnom Amerikancu - jebote al' ti lupaš.  Pa, znam da ne kapiraš, ali neću više da ti objašnjavam. Možda će hteti moj drug Ajvar da ti objasni petro dolar. Ja ne mogu, muka mi je više. Pa kad već ti kapiraš, što ne odeš u USA pa da primaš platu od Arapa i njihove nafte i usput iznutra podrivaš kapitalizam i boriš se za univerzalnu pravdu. Mada, ti više voliš da primaš neku crkavicu od države dok na poslu ladiš jajca. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
U kraljevstvu slepih jednooki su kraljevi!
|
|
|
Joe
Redovan Član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #364 poslato: Avgust 20, 2008, 01:19:38 pm » |
|
Pokušali su mnogi ovde da te nauče nečemu bez uspeha.
Možda i jesu, ali od pljuvanja nisam stigao do suštine. Bitno je da si ti nešto naučio. Valjda ti je dovoljno što te ovde zajebavaju.
Dovoljno mi je. "Joe ti si jedan genije".  Ma, znam, bre. Meni krivo što i vi niste  Crveni, upetljao si se ko pile u kučine. Arapi i njihova nafta daju platu prosečnom Amerikancu - jebote al' ti lupaš.  Pa, znam da ne kapiraš, ali neću više da ti objašnjavam. Možda će hteti moj drug Ajvar da ti objasni petro dolar. Ja ne mogu, muka mi je više.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
RainDog 
Domaćin
Van mreže
Pol: 
Život je zakon!
|
 |
« Odgovor #363 poslato: Avgust 20, 2008, 01:07:42 pm » |
|
@Oremilak: Budi drug, uključi se u terapiju. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
oremilak
|
 |
« Odgovor #362 poslato: Avgust 20, 2008, 01:01:45 pm » |
|
Crveni, upetljao si se ko pile u kučine. Arapi i njihova nafta daju platu prosečnom Amerikancu - jebote al' ti lupaš. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
U kraljevstvu slepih jednooki su kraljevi!
|
|
|
|