Naslovna / MAGAZIN / Dijaspora

Dijaspora

Valentina Šekarić : Kvebek – Kanada (1. deo)

Bor sam napustila 21.septembra 2005.godine, međutim ideja da odem iz Srbije rodila se mnogo ranije. Moja najlepša sećanja vezana su za neke prošle, bezbrižne dane iz mladosti i zvuke gitare u dvorištu Gimnazije.

Opširnije...

Slobodan Ilić : Evropa, Australija, Afrika!

Za 8 godina živeo je u 8 gradova na 3 kontinenta. Najviše se zadržao u Australiji, a najviše zarađivao u Africi. Putevi su ga na kraju naveli na Beograd. Bor mu je nikad bliži.

Opširnije...

Miloš Jović : New Jersey – USA

“U početku mi je bilo teško, otišao sam iz Srbije kad mi je bilo najlepše, kako je vreme prolazilo, upoznavao sam mnoge nove ljude, bilo je sve lakše. Dosta vremena provodim na aerodromu, gde dovozimo robu koja se šalje po celom svetu. Mi nismo lenj narod, samo nemamo dovoljno mogućnosti ...

Opširnije...

Biljana Stojanovski : Abu Dabi – Emirati

“Već 6 godina živim i radim u Abu Dhabiju i mogu reći da me je sreća pratila od prvog dana kada sam došla ovde. Sigurno ću jednoga dana dovesti moju decu da vide mesto gde sam provela svoje detinjstvo.”

Opširnije...

Borani u dijaspori

Nova rubrika portala Bor030 ima za cilj da nam približi sve borane u inostranstvu. Kroz intervjue sa mnogima ćemo razgovarati, i saznati gde su i šta rade. Ukoliko ste u inostranstvu, javite  se.

Opširnije...