Naslovna / Vesti / Ekonomija / BIZ / Negirano da je Meljničenko zainteresovan za RTB Bor

Negirano da je Meljničenko zainteresovan za RTB Bor

Firma “Eurazija edvajzori” (Euroasia Advisory) iz Londona koja kaže da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, u saopštenju dostavljenom agenciji Beta demantovala da je Meljničenko zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor.

Nekoliko beogradskih medija je objavilo da je ruska kompanija, SGC, čiji je vlasnik Andrej Meljničenko, jedan od najbogatijih ljudi u toj zemlji, zainteresovana za strateško partnerstvo sa RTB Bor.

Objavljeno je da je ta ruska kompanija uradila rudarsko-geološki, tehnološko-metalurški i finansijski presek stanja u RTB-u, i dostavila pismo o namerama da je spremna za pregovore o strateškom partnerstvu.

Beogradski mediji su danas objavili da su Rusi spremni da u početku invesiraju u RTB do 600 miliona dolara, da finansiraju otvaranje rudnika “Cerovo 2” i “Cerovo primarno”, i da prošire rudnike “Veliki Krivelj” kod Bora i “Južni revir” u Majdanpeku.

Navedeno je bilo i da je ruska kompanija spremna da pregovara i o privatizaciji celog RTB-a.

Medjutim, u večerašnjem e-mailu agenciji Beta, firma “Eurazija edvajzori” traži “povlačenje neistinite vesti o g. Meljničenku”.

“Mi smo tek sada saznali da postoji takva kompanija (RTB Bor)”, poručila je firma iz Londona, i dodala da “g. Meljničenko nema nikakvog interesa za tu imovinu, niti je povezan s bilo kakvim pregovorima”.

(Beta)

Jedan komentar

  1. Naravno da su demantovali ne radi se o tom Andreju nego ovom sto ga prebila zandarmerija znate .
    Prisluskivac je lose protumacio o kome se radi . Znas spremio sam pare ove od penzija sto su vam smanjili i plata pa ce te pare da ulozim u kupovinu RTB tj kupicemo sami od sebe ne od vas vi tu samo primate platu i za mene i za batu .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *