Naslovna / Vesti / Politika / Opštinsko veće: Usvojen predlog odluke o broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi [VIDEO]

Opštinsko veće: Usvojen predlog odluke o broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi [VIDEO]

Članovi Opštinskog veća opštine Bor usvojili su na današnjoj sednici, između ostalog, predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima.

Usvajanju ovog predloga odluke, koji podrazumeva smanjenje broja zaposlenih u pojedinim delovima lokalne samouprave, prethodio je dijalog sa sindikatima u javnom sektoru i sa rukovodstvom svih preduzeća, rečeno je na današnjoj sednici.

“Javnost zna da je doneta Uredba Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposelnih po lokalnim samoupravama i po tom dokumentu 108 ljudi predstavlja taj višak zaposlenih. Moramo to da sprovedemo u delo. Poslednjih mesec dana održavaju se intenzivni sastanci sa sindikatima i direktorima borskog javnog sektora. Dogovoreni su kriterijumi po kojima će neki radnik biti proglašen za tehnološki višak, a lokalna samouprava je odredila kvote o broju zaposlenih. Imali smo polazne smernice. Vratili smo se nekoliko godina unazad i gledali koliko je bilo zaposlenih po preduzećima i ustanovama i da li se njihov obim posla povećao ili smanjio. Ima ustanova gde nema smanjenja broja zaposlenih, poput Ustanove za decu “Bambi”. Vodili smo i računa da se rad nekog subjekta ne dovede u pitanje smanjenjem broja zaposlenih”, kazala je Jasmina Orlić, zamenica predsednika Opštine Bor, koja je i predsedavala devedesetom sednicom Opštinskog veća.

Prihvaćen je i predlog nove Odluke o taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Bor, kojom se bolje uređuje ova oblast. Pre njene izrade konsultovani su i predstavnici borskih taksi udruženja. Najveće novine odnose se na isticanje tabli, dok je još uvek ograničen broj izdavanja dozvola za rad u oblasti taksi prevoza.

Prema danas usvojenom predlogu rešenja o obrazovanju lokalnog Saveta za razvoj socijalne politike, ovo telo će imati zadatak da definiše strategiju socijalne politike u opštini Bor, u periodu od 2018. do 2022. godine.

Usvojeno je i niz predloga rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama u gradu i selima.

O ovim i drugim predlozima odluka koji su usvojeni na sednici Veća, konačnu reč daće odbornici SO Bor, na narednom zasedanju lokalnog parlamenta.

Jedan komentar

  1. Pa zar cete moci da gledate kako vase kolege neko stavlja na spisak za ulicu buvljak i biro dok pokusavate da nadjete iole smisleno opravdanje zasto je vasa guzica ostala u fotelji .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *