Naslovna / Vesti / Kultura / Počela manifestacija „Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10“

Počela manifestacija „Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10“

U manifestaciju Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10, koja se održava od 11. do 20. maja, Muzej rudarstva i metalurgije u Boru se uključio prigodnim programom. Muzej će biti otvoren do 22 časa, a ulaz za sve programe biće besplatan.

Foto: Muzeji Srbije od 10 do 10

Prvi dan obeležile su tri manifestacije – Etno koncert, izložba „Bitka na Legetu“ iz Negotina i radionica „Plesom kroz vreme“.

Foto: Bor 030

Povodom ovogodišnje teme „Muzeji u gostima“, borskoj publici predstavio se Muzej Krajine u Negotinu izložbom „Bitka na Legetu“, autora Olivere Delić, muzejskog savetnika, posvećenoj stradanju Timičke divizije na mestu Leget u Sremu tokom Prvog svetskog rata. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 11. maja u 19 sati, u galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije.

Foto: Bor 030

Na otvaranju je bila održana i promocija publikacije „Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca“, autora Ivice Trajkovića, višeg kustosa Muzeja Krajne.

Foto: Bor 030

Takođe, u okviru manifestacije Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10 Etnološko odeljenje Muzeja organizovalo je radionicu „Plesom kroz vreme“. Instruktorka plesa Selena Mitrovski i profesor Igor Cvetković pokazali su umeće plesa  50-ih i 60-ih godina 20 veka u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *