Naslovna / Vesti / Ekonomija / BIZ / RTB donirao borskoj bolnici grejalice, jorgane i ćebad

RTB donirao borskoj bolnici grejalice, jorgane i ćebad

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) donirao je borskoj Opštoj bolnici grejalice, jorgane i ćebad kako bi se ublažile posledice nestanka grejanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: Kolektiv

Zbog proboja na magistralnom vrelovodu stari deo grada, u kome se nalazi i borska bolnica, od juče je bez grejanja.

Temperatura u minusu ohladila je bolničke prostorije u kojima se je u ovom trenutku oko 200 pacijenata.

“Nažalost, ponovila se situacija od prošle godine kada je Bolnica na nekoliko dana ostala bez grejanja. I ovoga puta, kao i uvek do sada, prvi u pomoć „priskočio“ je RTB Bor i obezbedio donaciju u vidu ćebadi, jorgana i grejalica. Da se sobe i pacijenti zagreju”, kazao je dr Joksimović.

Pomoć je raspoređena po prioritetima – dečijem odeljenju, porodilištu, ginekologiji i odeljenju intenzivne nege.

“Nadamo se da će Toplana brzo otkloniti kvar i da će svi pacijenti dobiti grejanje. Dok ono ne stigne, RTB Bor je, kao društveno odgovorna kompanija, obezbedio više od 300 ćebadi, stotinak jorgana i 50-ak grejalica kao „prvu pomoć“, ali radimo na tome da obezbedimo i dodatne količine. Bez obzira na sve, RTB ni sada, a ni ubuduće, neće dozvoliti da njegovi zaposleni, a i svi građani Bora, ostanu bez pomoći i elementarnih uslova za život”, rekao je Nebojša Videnović, direktor Rudnika bakra Bor.

Pacijente koji su na bolničkom lečenju u intenzivnoj nezi, gde su grejalice, jorgani i ćebad najpre raspodeljeni, posetio je i generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

(Bor030 / Kolektiv)

8 komentara

 1. Dusan Milic

  Da grejace se doktorice I gospoda

 2. Damir Mikula Mikulovic

  Svaka cast R.T.B.-u i njihovim radnicima,jer od ove kvazidrzave zvane Srbija,nema nista!To je bila obaveza drzave,Ministarstva zdravlja a ne R.T.B.-a,pa sutra ta drzava nastavlja da sere kako je Bor “duzan” drzavi a ne spominju koliko su oni duzni R.T.B.-u i gradjanima Bora…Cist cinizam od strane tkzv.drzave!

 3. Dusan Milic

  Ma sve je dobro samo nedo bog nikome borsku bolnicu a za ostalo da nepricam

 4. Cuo sam da mesara Polet donira nozeve pa ce jadni doktori moci i da operisu. Tuga, cemer i jad. Postajete smesni. Da ta ista bolnica funkcionise normalno imala bi ona novaca za pisljivih 50 grejalica. Bravo za vlast i RTB, bravo!

 5. Brate pokupili grejalice iz kancelarija onih sto su na bolovanju zar ne vidite a kvar je u krugu RTB pa dok se to popravi dodje prolece….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *