15. Festival vlaške izvorne pesme u Boru: Pobednice Danijela Pražić i Katica Todorović

Danijela Pražić, vokalni solista iz Kladova i Katica Todorović, vokalni solista iz Grljana kod Zaječara pobednice su jubilarnog 15. Festivala vlaške izvorne pesme u Boru.

Foto: Centar za kulturu grada Bora

Jubilarni, 15. po redu Festival vlaške izvorne pesme u organizaciji Ustanove „Centar za kuzlturu grada Bor“ okupio je pobednike svih predhodnih festivala, iz brojnih opština istočne Srbije.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Stručni žiri u sastavu: Svetlana Arsić, umetnički direktor festivala, Izvorinka Milošević, poznata interpretatorka vlaškog melosa, koja je takođe i nastupala revijalno na festivalu i Maja Radovanović, master etnomuzikolog, odlučio je da titulu pobednika u kategoriji solo pesme sa muzičkom pratnjom dodeli Danijeli Pražić, vokalnoj solistkinji iz Kladova, a u kategoriji pesama bez muzičke pratnje Katici Todorović, vokalnoj solistkinji iz Grljana.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Izvođače je, inače, pratio orkestar Centra za kulturu grada Bora. Ova ustanova je uručila i specijalna priznanja, a jubilarne plakete dobili su: Vlastimir Žurkić, pobednik prvog festivala, umetnička direktorka i interpteratorka Svetlana Arsić, kao i etnomuzikolozi Svetlana Azanjac i Nada Zamfirović.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Ovogodišnjem festivalu prisustvovala je  i Aleksandra Đorđević ispred Ministarstva kulture i informisanja uz čiju je podršku festival i održan.

Pokrovitelj 15. Festivala vlaške izvorne pesme je i Gradska uprava grada Bor.