22. borski sajam knjiga

22. borski sajam knjiga biće otvoren od 4. do 13. juna 2007.god. na platou – terasi ispred Doma kulture u organizaciji Udruženja srpskih izdavača – Beograd i Narodne biblioteke Bor.

Sajam je u 14h na platou Doma kulture svečano otvorio naš poznati pisac Raša Popov nakon čega je u 18h u velikoj sali Doma kulture sledilo književno veče i predstavljanje njegove knjige "Bio sam srećni konj".
Pred mnogobrojnom publikom, uglavnom mlađeg uzrasta, gospodin Raša je govorio o svom detinjstvu, igrarijama sa svojom braćom, iz čega smo saznali "tajnu" naziva knjige "Bio sam srećni konj". Pomenutu knjigu, pravi umetnik detinjstva, počinje rečima: "Ako gledam šta smo bili kad smo bili mali-bili smo igrači. Nije mi bilo važna neka igračka-važno mi je bilo igranje!". Takođe nam je otkrio tajnu "najstrašnije nemani" svojih ranih godina a iščitavanjem pesme "Rođendanska čestitka" koju je napisao svojoj unuci Maji uspeo je da izmami svaki osmeh na licu. 
 
5. juna 2007.god u 18h svoju novu knjigu "Čuvari svetinje" predstaviće Mirjana Đurđević a o knjizi će govoriti autor i Nenad Šaponja,  urednik izdavačke kuće "Agora".
 
U sredu, 6. juna  2007.god. u 18h biće predstavljena CD razglednice Opštine Bor i sajta Narodne biblioteke Bor.
 
Za 7. jun 2007.god. od 18h rezervisano je predstavljanje knjige Svetislava Basare "Uspon i pad Parkinsonove bolesti" za koju je dobio NIN-ovu nagradu za najbolji roman 2006.god. 
 
8. juna 2007.god. u 19h održaće se pesnički miting na kome učestvuju: Jakov Grobarov, Slobodan Stojasinović, Andrej Jelić Mariokov i borski književnici.
 
11. juna 2007.god. u 18h govoriće Moma Milošević.
 
12. do 15. jun rezervisan je za Dane Kube i predstavljanje knjige "100 sati sa Fidelom", projekcije filmova "Bilo jednom u Havani", "Buena Vista" i "Dnevnik motocikliste".
 
"Da li je knjiga Vaša potreba?"