45. Međunarodni filmski festival – FEST

Međunarodni festival filma (FEST), koji će i ove godine tradicionalno predstaviti i nagraditi najbolje filmove u tri takmičarska programa, biće održan od 24. februara do 5. marta . Veliki broj regionalnih, balkanskih i istočnoevropskih premijera prva će imati priliku da pogleda beogradska publika. Na ovogodišnjem 45.FEST-u biće prikazno 95 premijernih filmova.

Film koji otvara ovogodišnji FEST je filma Emira Kusturice „Na mlečnom putu“ u kojem glavnu ulogu tumači italijanska glumica Monika Beluči koja će ovom prilikom pozdraviti beogradsku publiku. Na Svečanom zatvaranju biće prikazan film „Tišina“ američkog reditelja Martina Skorsezea.

U glavnom takmičarskom programu biće 15 filmova iz 12 zemalja : Hrvatske, Rusije, Grčke, Holandije, Slovenije, Irana, Iraka, Izraela, Islanda, Češke, Francuske i Italije. U nacionalnoj selekcije biće prikazano 7 filmova, od kojih premijerno 2 – „Rekvijem za Gospođu“ i „Afterparty“.

Treći takmičarski program je program Granice u kome će biti prikazano 8 suberverzivnih filmova iz Južne Koreje, Austrije, Poljske, Francuske, Italije, Irana, Meksika, Sjedinjenih Američkih Država. Na FEST-u će biti prikazani i dokumentarci.

Ulaznice su puštene u prodaju od 4.februara 2017.godine

Za filmove u Sava Centru moguća je i online kupovina karata.

O programu, festivalu i vestima vezanim za festival možete se informisati na sajtu www.fest.rs i na oficijalnoj Facebook stranici.