46. Gitarijada – Nastup Bajage i Instruktora [FOTO]

1
70

Na koncertu Bajage i Instruktora bilo je 15 hiljada ljudi čime je ovaj nastup postao najposećeniji na Gitarijadi ikada. Nakon 21 godine ponovo su se vratili pred zaječarsku publiku ispraćeni ovacijama i dobrim raspoloženjem.

Ovde sam svirao veoma mlad. Prvi nastup sam imao sa legendarnim Borom Đorđevićem. Nakon toga sam još tri puta gostovao sa “Instruktorima”. Poslednji koncert na Gitarijadi imali smo davne 1991. godine, rekao je Momčilo Bajagić – Bajaga.

Ovo je jedina rok manifestacija koja je starija od mog benda. Važno je da najstariji festival rok muzike u Srbiji danas obeležava 46 godina postojanja, a slavićemo 50 i više – izjavio je Bajaga.

Na pitanje kako izgleda biti predgrupa demo bendovima odgovara da mu je zadovoljstvo biti uvod takvim takmičarima.

Kada bi u Srbiji bilo puno takvih bendova ja bih bio srećan da im budemo predgrupa. Na početku je najteže. Želim im da ih trema ne pobedi i da pokažu ono što znaju. Kada bih mogao bilo šta da pomognem, rado bih im pomogao da budu još bolji – napomenuo je Bajagić.

Na pitanje da li zna ko je ovogodišnji “rokonačelnik” odgovara da mu je drago što je ta titula pripala Bori Đorđeviću.

Onda kada je ovde bilo najteže, kada nije bilo para za organizaciju, ja sam imao nastup u Sloveniji pa nisam mogao da gostujem iako sam to želeo. Jedini koji se odazvao bio je Bora Čorba i zbog toga on zaslužuje da bude doživotni taj sa ključevima – tvrdi Bajaga.

Bajagin savet demo bendovima jeste da vole to što rade jer je to jedino bitno. Tvrdi da ovde ima puno dobrih mladih bendova koji ovde dožive vatreno krštenje.

[nggallery id=126]

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime