46. Zaječarska Gitarijada od 9. do 12. avgusta

1
16

Najstariji rok festival neafirmisanih bendova na svetu biće održan 46. put u Zaječaru od 9. do 12. avgusta. U revijalnom delu nastupiće Bajaga i Instruktori, Let 3, Eyesburn, Obojeni Program i Hladno Pivo.

GitarijadaPovodom zatvaranja konkursa za takmičarski deo najstarije rock manifestacije na svetu, 46. Zaječarske Gitarijade,  u “ZA Media centru”, u gradu Rock ‘n’ Rolla održana je konferencija za novinare na kojoj je objavljen spisak demo bendova – učesnika takmičarskog dela festivala.

Selekciona komisija, koju su činili: Branimir Lokner, predsednik  i članovi –  Đorđe David  i Dragiša Radulović, od 170 pristiglih prijava, odabrala je 12  demo bendova, koji će se ove godine boriti za titulu pobednika Gitarijade, a to su:  Black Division ( Osijek,  HR), Charna (Banja Luka, BiH), Bas i stega (Beograd, SRB), My last suicide (Banja Luka, BiH), Rđa (Beograd, SRB), Case Remnant (Zrenjanin, Beograd, SRB), Black Jocker (Pirot, SRB), Super Confusion (Kikinda, SRB), Void Inn (Beograd, SRB), Lates (Beograd, SRB), V.I.S.  Novi Dan (Zaječar, SRB) i NL8 (Zaječar, SRB).

Zajedno sa Gitarijadom biće održan i 16. Moto skup u Zaječaru na kom se očekuje učešće nekoliko hiljada bajkera.

Prema rečima Đorđa Davida, u revijalnom delu na Rock Stageu nastupiće: Bajaga i Instruktori, Let 3, Eyesburn, Obojeni Program, Hladno Pivo i najmanje još jedna poznata grupa sa kojom se i dalje pregovara.

Rok akademija

Novitet na Zaječerskoj Gitarijadi je Rok akademija koja će realizovati Timočki omladinski centar u periodu od 27. do 30. jula.

Akademija podrazumeva radionice za demo bendove sa elementima – podešavanje i održavanje gitare, podešavanje i održavanje bubnjeva, metodologija vežbanja gitare i bubnjeva, metodologija vežbanja glasa, menadžment benda (vežbanje, promocija, performans, finansije, zaštita autorskih prava, turneje), produkcija zvuka (na probama, u malim prostorima, na festivalima); audio snimanje (priprema, snimanje, postprodukcija).

Radionice za prateće osoblje podrazumevaju: Školu za ton-majstore i Radionicu Upravljanje događajima (Event Management) sa posebnim akcentom na sigurnosti i zaštiti na radu. Škola za tonce je bazirana na dugogodišnjem iskustvu i knjizi čiju je osnovu priredio Tim Roberts, šef odseka za edukaciju britanske „Production Services Association“.

Autori: Milena Ilić ( Tempo Radio Zaječar), Saša Stojčić (RS Press) i Igor Mitrović (Bor030.net)

1 KOMENTAR

  1. Djole, kad si bio prosle godine na Zajecersku Gitarjadu, koliko se dobro secasm, a secam se vrlo dobro obecao si da dolazi sledece godine Slash :))))))))))) mada to su sve bila obecanja:))))

    ono sto obeces ne znaci da mora da ispunis :))))))!!!!!!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime