48. Gitarijada: Bugarski bend na Gitarijadi

0
157

Gitarijada je pored domaćih grupa ove godine ugostila i jedan od najpopularnijih bugarskih rok bendova “Sevi”, čiji ženski vokal važi za jedan od najboljih na bugarskoj rok sceni.

Bugarska rok grupa "Sevi" na 48. Gitarijadi

Rok grupa “Sevi” važi za jednu od najvećih rok otkrovenja na prostoru Bugarske. Sa svoja dva albuma od kojih je jedan akustični veoma se dobro kotiraju, kako u Bugarskoj, tako i u Evropi.

“Do pre nekoliko meseci nismo znali šta znači Gitarijada a sada smo shvatili koliko je veliki ovaj festival. O svemu tome govore godine postojanja i to da je ovo možda najstariji rok festival u Evropi”, rekao je menadžer grupe, Vasko Gromkov.

Bugarska rok grupa "Sevi" na Gitarijadi

Menadžer takođe smatra da je možda i najveći uspeh grupe Sevi  upravo učešće na Gitarijadi. Prošle godine grupa je prijavila jedan demo bend koji  nije prošao polufinale, dok su ove godine sva tri njihova demo benda prošla revijalni deo.

Hvaleći članove demo bendova Gromkov ističe: “Članovima naših demo bendova rokenrol je život.  Ovaj muzički pravac im je sve i gotovo ništa drugo ne znaju da rade osim svirke”.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime