RTB Bor će nastojati da bude društveno odgovorna kompanija

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor će i u ovoj godini nastojati da bude društveno odgovorna kompanija, kako bi različitim merama pomoći i finansijske podrške „vraćala dug“ Boranima, Majdanpečanima i meštanima sela dveju opština.

Foto: Bor 030 – arhiva

Prema rečima Blagoja Spaskovskog, generalnog direktora RTB-a Bor, sredstva će biti izdvojena za Sportski centar u Majdanpeku, uređenje škola, mesnih zajednica i finansijske podrške udruženjima, pomoć zdravstvenim ustanovama u Boru i Majdanpeku, ali i za uređenje infrastrukture u ove dve opštine.

„Ovo se posebno odnosi na sve one koji su u zoni direktnog uticaja rada rudnika „Veliki Krivelj“, „Cerovo“, „Majdanpek“ i „Topionice“. Planirana sredstva za potrebe Sportskog centra u Majdanpeku iznose 100 hiljada dolara, dok će za uređenje škola, mesnih zajednica i finansijske podrške udruženjima biti izdvojeno 152 hiljade dolara. Za pomoć zdravstvenim ustanovama u Boru i Majdanpeku planirano je 93 hiljade dolara, a za kupovinu sanitetskog vozila za borsku bolnicu oko 36 hiljada dolara. Za uređenje infrastrukture u Boru i Majdanpeku biće izdvojeno 122 hiljade dolara“, rekao je Spaskovski.