5 godina rada sajta Bor030.net

Početkom avgusta 2004. godine sajt Bor030.net krenuo je sa radom. Osnovna ideja bila je da grad dobije svoju internet prezentaciju kakva mu dolikuje. Ubrzo se krenulo sa vestima, forumom, galerijom.


 
Početkom avgusta 2004. godine sajt Bor030.net krenuo je sa radom. Osnovna ideja bila je da grad dobije svoju internet prezentaciju kakva mu dolikuje. Ubrzo se krenulo sa vestima, forumom, galerijom.

Za 5 godina postojanja, samo u informativnom delu sajta Bor030.net objavljeno je preko 1.000 vesti i reportaža, čime se retko koji grad može pohvaliti. 
Sajt je za ovaj period konstantno išao napred. Iz godine u godinu vršen je redizajn i unapređenje. 2007. godine se statička prezentacija transformiše u dinamički portal čime je Bor030 zakoračio u totalno dinamičan sistem.
Paralelno sa prezentacijom i portalom, od početka postojanja Bor030.net postoji i forum koji je za ovo vreme okupio preko 500 korisnika koji su aktivno učestvovali u diskusijama. Time je kreirana jedna velika web zajednica Borana na internetu.
Među najposećenijim sadržajem su i foto galerije, koje postoje od 2005. godine. Do danas, prošle su kroz razne forme, a od prošle godine potpuno su integrisane u Portal Bor030.net
Najveću dnevnu posetu Bor030 je beležio početkom ove godine, kada nas je dnevno posećivalo oko 1.500 jedinstvenih posetilaca.
Bor030.net je karakterističan i po tome što u jednu tačku okuplja sve Borane u Boru kao i Borane u dijaspori. Tu su i posetioci koji tragajući za informacijama o Boru i istočnoj Srbiji dolaze do našeg sajta. 
 
Bor030.net je za period od 5 godina postao najveći borski internet brend. Mnogi ga smatraju i najboljom prezentacijom grada Bora ikada kreiranom, čak i pored zvaničnog sajta opštine Bor.
Bor030.net čine ljudi
Iza sajta Bor030.net stoji ekipa mladih ljudi koja volonterskim radom poslednjih 5 godina konstantno održava ovu internet lokaciju.
Kroz ekipu Bor030.net za ovaj period prošlo je oko 30 ljudi. Temelje sajta postavili su Igor Mitrović i Miloš Petrović, kasnije se priključili i Aleksandra Radisavljević, Marko Cvetković, Miloš Radovanović, kao i ostali saradnici.
Nadamo se da će Bor030.net i u buduće biti kvalitetna i pozitivna internet lokacija za sve Borane.