52. GITARIJADA: Drugo polufinalno veče [FOTO]

Drugo polufinalno veče 52. Gitarijade otpočelo je nastupom beogradskog benda „Hadži prodane duše“, pobednicima 50. Gitarijade, koji su svojim nastupom ugrejali binu uz zvuke hard roka.

„Galija“ napunila Kraljevicu

Grupa „Galija“ je pre tačno 40 godina postigla svoj prvi značajan uspeh na Gitarijadi, a večeras je zajedno sa zaječarskom publikom pevala pesme iz svog bogatog repertoara.

„Zaječarska gitarijada je oboležila čitavu karijeru grupe „Galija“. Kada smo davne 1978. godine pobedili na Gitarijadi, nismo ni slutili da če to praktično odrediti čitavu našu karijeru. Mi se vrlo rado sećamo tog trenutka. Mislim da se svaki bend seća tog prvog uspeha. Pogotovo uspeha koji nam je odredio put“, izjavio je frontmen Nenad Milosavljević (Neša Galija) na konferenciji za novinare.

„Galija“ je na oduševljenje više hiljada ljudi na Kraljevici ređala hitove: „Noć“, „Da me nisi ni volela“, „Seti se Maja“, „Sloboda“, „Skadarska“, „Da li si spavala“, „Kotor“, „Možda sam lud“, „Mnogo sam žena poželeo“, „Dodorni me“, „Trube“, „Digni ruku“, „Još uvek sanjam“ i mnoge druge.

Demo bendovi opravdali dobre rok zvuke Gitarijade

Na drugoj polufinalnoj večeri najstarijeg rok festivala u Evropi publici su se predstavili neafirmisani bendovi: „GMO“ iz Zaječara, beogradska „Aleja velikana“ i „Amnezija“, „Rov“ iz Smedereva i „The Sinergy“ iz Tuzle.

„Neverne bebe“ svojim autentičnim nastupom oduševile publiku

Drugog dana zaječarskog rok festivala nastupale su i „Neverne bebe“ koje ove godine slave 25 godina postojanja. Ovaj progresiv rok bend jedan je od retkih aktivnih pobednika Gitarijade u Zaječaru, za ove 52 godine.

Jelena Pudar i Tijana Sretković su moćnim vokalnim talentima oduševile publiku, obzirom da važe za jedan od naših najkvalitetnijih bendova.

„Za 1000 godina“, „Uzmi boje“, „Kiša“, „Pogledaj u nebo“, „Praštam“, „Daire“ su samo neki od mnogobrojnih hitova koji su se večeras čuli sa zaječarske rok bine.

Legendarni Nikola Čuturilo Čutura nastupao na Gitarijadi

Vrstan rent-a gitarista jugoslovenske rok muzike Nikola Čuturilo, poznatiji kao Čutura, nastupio je na drugoj večeri 52. Gitarijadi. Naš legendarni gitarista iza sebe ima više od hiljadu koncerata u zemlji i inostranstvu, a rok muzikom se bavi skoro četiri decenije.

Čutura je svoj reperoau protkao hitovima „Kišobran“, „Reka ljubavi“, „Da kažem ti“, „Ceo grad“, „Voli me“ i mnogim drugim.

[flickr_set id=“72157696939891541″]