52. GITARIJADA: Uručeni ključevi grada Zaječara novom rokonačelniku

Tradicionalna rokenrol manifestacija Gitarijada i 52. put zaredom svečano je otvorena uručenjem ključeva grada novom rokonačelniku, čuvenom novinaru i publicisti, Petru Peci Popoviću.

Na svečanom prijemu povodom otvaranja 52. Gitarijade, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uručio je na tri dana ključeve grada Petru Popoviću, koji je tom prilikom izjavio da je počastvovan ovim, za njega, veoma laskavim priznanjem.

„Ja sam u životu dobio mnogo nagrada, ali me ova vraća u 66-tu kada sam kao klinac otišao prvi put na Gitatijadu održanu u Beogradu. Već tada sam znao da je muzika ono čime ću se baviti. Biti u Zaječaru za mene je velika privilegija, a ova nagrada odraz velike počasti“, istakao je novi rokonačelnik.

Inače, Petar Peca Popović poznati je srpski novinar, rok kritičar i publicista, dobitnik nagrade za afirmaciju kulture u medijima, ali i bivši član žirija zaječarske Gitarijade. Kako je gradonačelnik Ničić istakao, ključevi grada od danas su u pravim rukama, dati čoveku koji je zaječarsku rokenrol manifestaciju dosta zadužio.

„Ovo je festival kojim se Zaječar ponosi i ponosiće se još mnogo godina. Gospodine Peco Popoviću, uručujem Vam ključeve grada u naredna tri dana i znam da su u pravim rukama“, rekao je Ničić na ceremoniji otvaranja.

Ovogodišnja 52. Gitarijada, prema rečima organizatora, u potpunosti je u znaku Bilija Ajdola i benda Sakson, ali i veoma kvalitetnih demo bendova kojima ovaj festival predstavlja odskočnu dasku za dalje.