Aero skup “Fly-in” u Boru još jednom zadivio publiku [FOTO]

3
150

Tradicionalni aero skup “Fly-in” održan je po šesti put na borskom aerodromu. Pored ultra lakih letelica (ULL), maketara i RC modelare, motornih zmajeva, letenje sportske i ultra-lake avijacije i drona, publiku su oduševili akrobatski let aviona avio industrije “Sila” iz Kraljeva i skok padobranaca koji su otvorili aero miting.

Višečasovni program aero skupa na borskom aerodromu bio je veoma zanimljiv kako mladim entuzijastima, tako i starijim građanima.

Trojica padobranaca aero kluba “Naša krila” iz Paraćina svečano su otvorili četvrti aero skup skokom iz aviona “Utva 66” i uručili zastavu Srbije predsedniku Opštine Bor Aleksandru Milikiću.

“Opština Bor je od ove godine aero skup uvrstila u red manifestacija od opšteg značaja. Pored toga što promovišemo vazduhoplovstvo ovakvim događajima, promovišemo i turistički potencijal. Za nas je bitno da ćemo naredne godine sve manifestacije budžetirati i kalendarski ih priveti, tako da ćemo već od januara imati jedan ozbiljan broj manifestacija koje će promovisati sve ono što Bor može da ponudi. Deca i mladi ljudi zavole vazduhoplovstvo tako što provode vreme pored na aerodromu a ovo je jedan početak”, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Sve pristutne je zadivio akrobatski let Milorada Matića koji je pilotirao avionom “Sila” proizvedenog u srpskoj fabrici “Aero Ist” iz Kraljeva, čiji je i direktor. On je na svom avionu izveo nastupe koji se pamte – okrete u vazduhu, niske brišuće letove i let sa minimalnim brojem obrtaja elise.

Nakon programa mnogobrojni posetioci su imali priliku da priđu i razgledaju petnestak letelica, koliko ih je bilo na današnjem skupu.

 

3 KOMENTARA

  1. Aero miting nije tako los s obzirom u kakvom se vremenu zivi skup je to sport.Postoje druge stvari koje se mogu svrstati u neljudske,dok je kamarila bila na sceni gradjani bora sa “decom”su iza nekakve mreze stojali na suncu i nisu imali pristup dok se klika nije povukla.Posle vise o jednog sata pojavio se aktuelni prvi covek opstine i verovatno rekao redarima da otvore prolaz sto su i uradili,svaka cast coveku na gestu,ostalo je ruzna slika.

  2. To je normalan gest normalnog coveka..SVAKA CAST . Inace mogli bi mladi Borani i da nauce na ovom Portalu….i KO je bio i KAKO SE ZOVE legendarni i NAS PRVI SVETSKI REKORDER , borski,srpski i tada jugoslovenski….ZNACI NAS PRVI SVETSKI REKORDER U OPSTE U BILO KOJOJ SPORTSKOJ DISCIOLINI I SPORTU…A konkretno on je bio SVETSKI REKORDER U PADOBRANSTVU…Kakva je cuda pravio na raznim aero-mitinzima po tadasnjoj Jugoslaviji i Evropi….od visestrukom skupljanju i pustanju padobrana u jednom skoku…..jahanju i setnji po avionu u letu….otvaranju padobrana na najnizoj moguoj visini…I to tadasnjih padobrana ..koji su za ove danasnje samo obicni carsevi za krevet i posteljina…Nadamo se da ce g.Milikic ,predsednik Opstine Bor ovo procitati..i pokrenuti inicijativu da Aerodrom u Boru dobije dostojno ime ovog velikog padobranca,svetskog rekordera i velikog i nevidjeno skromnog gospodina…PETAR MADJAREVIC…I to iz samo jednog malog,obicnog, i mozda normalnog razloga..Jer je on bio BORANIN..ziveo i radio je u Boru ..umro je u Boru… i sahranjen je na gore Sedmom……G.Milikicu ,nema nikog nadleznijeg od Vas da ovu inicijativu i pokrene i realizuje. Srecno.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here