Aero skup „Fly-in“ u Boru još jednom zadivio publiku [FOTO]

Tradicionalni aero skup „Fly-in“ održan je po šesti put na borskom aerodromu. Pored ultra lakih letelica (ULL), maketara i RC modelare, motornih zmajeva, letenje sportske i ultra-lake avijacije i drona, publiku su oduševili akrobatski let aviona avio industrije „Sila“ iz Kraljeva i skok padobranaca koji su otvorili aero miting.

Višečasovni program aero skupa na borskom aerodromu bio je veoma zanimljiv kako mladim entuzijastima, tako i starijim građanima.

Trojica padobranaca aero kluba „Naša krila“ iz Paraćina svečano su otvorili četvrti aero skup skokom iz aviona „Utva 66“ i uručili zastavu Srbije predsedniku Opštine Bor Aleksandru Milikiću.

„Opština Bor je od ove godine aero skup uvrstila u red manifestacija od opšteg značaja. Pored toga što promovišemo vazduhoplovstvo ovakvim događajima, promovišemo i turistički potencijal. Za nas je bitno da ćemo naredne godine sve manifestacije budžetirati i kalendarski ih priveti, tako da ćemo već od januara imati jedan ozbiljan broj manifestacija koje će promovisati sve ono što Bor može da ponudi. Deca i mladi ljudi zavole vazduhoplovstvo tako što provode vreme pored na aerodromu a ovo je jedan početak“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Sve pristutne je zadivio akrobatski let Milorada Matića koji je pilotirao avionom „Sila“ proizvedenog u srpskoj fabrici „Aero Ist“ iz Kraljeva, čiji je i direktor. On je na svom avionu izveo nastupe koji se pamte – okrete u vazduhu, niske brišuće letove i let sa minimalnim brojem obrtaja elise.

Nakon programa mnogobrojni posetioci su imali priliku da priđu i razgledaju petnestak letelica, koliko ih je bilo na današnjem skupu.

 

[flickr_set id=“72157687811939815″]