Akcija “Aurora”: Uhapšeno i troje Borana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u akciji „Aurora“  podnela je krivične prijave protiv troje Borana, zbog neovlašćene proizvodnje i prodaje narkotika i iznude.

Policija u Boru je u okviru ove akcije, koja je sprovedena u prethodna dva dana, otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsila B.J. (36).

U kući ovog Boranina pronađena je saksija kanabisa, ali i pet tabli stiropora obloženih alu folijom, električna grejalica sa ventilatorom, stona lampa, veća sijalica pričvršćenu za lim obložen alu folijom i kanapima kojima je bila privezana za konstrukciju i termometar.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Borska policija podnela je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetosmogodišnjeg muškarca i četrdesetsedmogodišnje žene, tereteći ih da su izvršili krivično delo iznude na štetu supruga osumnjičene.

“Sumnja se da je muškarac, po prethodnom dogovoru sa suprugom oštećenog, 19. februara ove godine, s leđa prišao oštećenom, prislonio mu metalni predmet pod grlo i zapretio mu, a potom od njega oduzeo tablet i mobilni telefon. Takođe, osumnjičeni je, kako se sumnja, pretio i supruzi oštećenog ukoliko mu ne preda novac zbog prethodno izvršene iznude na štetu njenog supruga, a na koje ga je ona podstakla”, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Boru.

Policija je osumnjičenoj oduzela, uz potvrdu, tri mobilna telefona i tri kartice, a od muškarca mobilni telefon i karticu.

Inače u akciji “Aurora” u cilju suzbijanja opšteg kriminala u Srbiji je uhapšeno 270 osoba, zapleeno oko 30 kilograma narkotika i veća količina oružja, a po nalogu nadležnih tužilaštva, podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv 277 osoba.