Akcija policije: Krivične prijave protiv odgovornih i u Boru

1
17

Zbog osnovane sumnje da su bez ugovora i dokumentacije tokom 2011. i 2012. izvodili zemljišne i građevinske radove ispred SRC ”Mladost“ u Boru, ovdašnja policija podnela je krivičnu prijavu protiv odgovornih lica preduzeća: ”Graprom“ DOO iz sela Brestovac, “AP Radovanović“ iz Bora i „S-Inžinjering“, takođe iz Bora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornih iz ova tri preduzeća podneli su po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, tereteći ih da su izvršili krivično delo falsifikovanja službene isprave.

To se pre svega odnosi na navode da su radove izvodili bez potpisane dokumentacije, koju su retroaktivno sačinili i to tek kada su radove ispred SRC ”Mladost“ u Boru završili 2012. godine, stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Krivična prijava podneta je i protiv dvojice bivših odgovornih lica FK ”Rudar“ Bor, koji su ovaj klub vodili u različitim periodima. Oni se terete da su izvršenjem krivičnog dela zloupotrebe položaja oštetili opštinsku kasu za više od milion dinara.

Ova dvojica su, ističu u MUP Srbije, tokom 2015. godine, novčana sredstva koja su FK ”Rudar“ odobrena na osnovu Ugovora o sufinansiranju projekata i programa u oblasti sporta u opštini Bor, zaključenog sa opštinom Bor, koristili suprotno njihovoj nameni. Ta trošenja, međutim, nisu evidentirali u poslovnim knjigama, čime su, kažu u MUP-u Srbije, sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a opštinski budžet oštetili za 1.022.000 dinara.

1 KOMENTAR

  1. Trebala bi Policija da proceslja i FK Bor jer su odatle izneti milioni i milioni dinara, a lopovi su doveli klub do katanca. Od srpske lige istok bukvalno do katanca. A borski talenti koji su poceli da uzdizu klub,iz godine u godinu pocevsi od 2012 pa nadalje sad igraju po Slatini, Brestovcu i Sarbanovcu.Sve su lopovi sjebali i sad umesto da gledamo jak FK Bor u prvoj ligi srbije ili srpskoj ligi istok, mi gledamo FK krivelj protiv Blizne, Klokocevca i Rudne Glave na stadionu Fk Bora. Bravo gospodo svaka vam cast. uspeli ste da napunite dzepove ne mareci za jadnu decu koja su tu provodila vreme, trenirala, igrala utakmice, sanjala da dodju do prvog tima pa da povedu klub u nove pobede…

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here