Akcija “Sat za našu planetu” biće obeležena i u Boru

U subotu 25. marta, Svetski fond za prirodu (WWF) organizuje jubilarnu, desetu po redu, akciju “Sat za našu planetu”. Učešće u ovogodišnjoj akciji uzeće i organizacije i institucije u Boru.

Gašenjem svetla od 20.30 do 21.30 sati, stotine miliona ljudi širom sveta sudeluju u najvećoj globalnoj volonterskoj akciji.

Inicijativa “Sat za našu planetu” pokrenuta je 2007. godine u Australiji, tačnije Sidneju, i od tada svake godine animira sve veći broj ljudi, institucija, organizacije, preduzeća i gradova.

Cilj globalne akcije je ukazivanje na probleme koji nastaju kao posledica klimatskih promena.

“Suočavanje sa posledicama klimatskih promena mora postati naša realnost, a WWF nas na to podseća i ove godine organizacijom desetog, jubilarnog Sata za našu planetu. Pozivamo sve gradove i opštine da se uključe u ovu akciju tako što će u subotu, 25. marta, od 20:30 do 21:30 sati isključiti javnu i dekorativnu rasvetu koja osvjetljava glavne znamenitosti grada ili trgove”, poručuju iz Svetskog fonda za prirodu (WWF).

Brojne organizacije iz Bora najavile su učeće u ovogodišnjoj akciji. Na jedan sat biće ugašena ulična rasveta u ulicama Zeleni Bulevar i Kralja Petra I.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Globalna akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznata kao Earth Hour, obeležiće se na svih šest kontinenata. U WWF-u veruju da će ove godine učestvovati još više zemalja nego prošle godine kada ih je bilo 178. U Srbiji je učestvovalo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija, dok je tokom glavne manifestacije spektakularna 3D maping projekcija obasjala porukama i fasadu Skupštine grada Beograda. [/box]