Akcija uspešno završena, Borani uspeli da porodici Sokočanin vrate dom

Udruženje građana „Borci za Bor” uspešno je sprovelo akciju prikupljanja novčane pomoći kojom je porodici Sokočanin vraćena kuća u kojoj žive već decenijama, a koja je nedavno prodata na licitaciji zbog navodnog dugovanja banci.

Nešto više od dva miliona dinara plaćeno je kupcu koji je kuću izlicitirao i kupio nakon što su je izvršitelji stavili na aukciju, iako je sudski spor zbog dugovanja banci bio još uvek u toku.

Prethodnih mesec dana Borani su, u skladu sa svojim mogućnostima, uplaćivali novac na račun Udruženja građana „Borci za Bor” koje je pokrenulo akciju prikupljanja pomoći kako bi Željko i Daniela Sokočanin ostali da žive u svojoj kući u kojoj je odrasla njihova ćerka Zorana, devojka sa posebnim potrebama.

„Pre 30 dana sam objavio da je aukcija krenula, a saznali smo i da je kuća prodata. Ovih dana saznajemo mnogo novina kao na primer to da ne možemo da potpišemo kupoprodajni ugovor zato što još nije doneto rešenje po žalbi na upis nekretnine u katastar podnetoj februara prošle godine. To pokazuje da je učinjeno delo koje zakonski nije smelo da se sprovede, to jest da se kuća stavi na licitaciju. Tako da smo obmanuti i mi, ali i kupac koji je na licitaciji kupio kuću”, kaže Željko Sokočanin.

Predsednik Udruženja građana „Borci za Bor”, Dalibor Jović, zahvalio se svima koji su na bilo koji način učestvovali u akciji kojom su porodici Sokočanin vratili dom.

„Veoma smo srećni i zadovoljni jer smo u rekordnom roku uspeli da sakupimo više od dva miliona dinara. Ujedinili smo sve građane Bora, jedini interes je bila porodica Sokočanin. Veliko hvala i verskim zajednicama, zajedno smo radili na rešavanju ovog problema, pomogli su i političari, nije bilo bitno da li su iz pozicije ili opozicije, važno je bilo da uspemo da vratimo porodici Sokočanin dom”, naglašava Jović.