Aki pevao Boranima

0
25

Legendarni pevač grupe “Parni Valjak”, Aki Rahimovski, održao je ovog četvrtka koncert pred punom salom bioskopa “Zvezda”.

Legendarni pevač grupe “Parni Valjak”, Aki Rahimovski, održao je ovog četvrtka koncert pred punom salom bioskopa “Zvezda”.

Izvodeći najlepše ljubavne balade, kao i neke od najboljih ex YU pop-rock pesama, Aki Rahimovski uz odličnu pratnju saradnika (Gordana Vidaković i Nevena Reljin – prateći vokali i  Emil Saks – klavijature) oduševio je prošlog četvrka (11.decembra) borsku publiku.

Dvosatni koncert, pun emocija i evociranih uspomena, koji je ispunio do poslednjeg sedišta bioskopsku salu “Zvezde” nikoga nije ostavio ravnodušnim, bez obzira na dob posetioca – od tinejdžera do zlatnih godina. Zajedničkim snagama pesme iz davnih vremena pevali su ćerke i sinovi, majke i očevi.

Aki je na turneju po gradovima nekadašnje Jugoslavije krenuo promovišući njegov solo album “U vremenu izgubljenih” koji je snimio nakon rasformiranja grupe “Parni valjak” 2005.godine, ali i kako sam kaže da bi se družio sa prijateljima koje ima na prostorima nekada jedne velike zemlje.

Puna sala bioskopa (uprkos ceni od 350 i 400 dinara), kao i vesela lica posetila dokaz su da u Boru Rock and Roll itekako živi…

Biografija
– Aki Rahimovski (53) rođen je u Makedoniji u muzičkoj porodici.
– 70-ih godina odlazi u Zagreb gde ubrzo počinje saradnju sa grupom “Parni valjak”, čiji je pevač ostao idućih 30 godina koliko je grupa postojala.
– Sa “Parnim valjkom” je snimio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 live albuma i 4 kompilacije.
– Mnogi albumi “Parnog valjka” postali su zlatni ili platinasti, a prodaja im se meri u milionima.
– Solističku karijeru Aki Rahimovski otpočeo je albumom “U vremenu izgubljenih” koji je objavljen pre godinu dana.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here