Aktivisti „Doma omladine Bor“ na međunarodnom seminaru u Tuzli

Četvoro predstavnika iz Srbije i borskog Doma omladine Marina Jarčević, Marija Perić, Nikola Pešić i Jelena Stojanović bili su učesnici na ovogodišnjem međunarodnom seminaru „Balkan lets get up“ održanog u Bosni i Hercegovini u Tuzli.

Pored prestavnika iz Srbije učesnici seminara bili su i aktivisti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Albanije. Na petodnevnom seminaru kroz interaktivne radionice, predavanja, zadatke i prezentacije naši predstavnici su usvojili znanje o tome kako da prepoznaju problem u svojoj zajednici i kako da na ispravan način pronađu rešenje za isti kroz pisanje projekata i realizaciju istih.

Pored radnog dela svi učesnici seminara imali su priliku da se kroz upoznavanje Tuzle međusobno druže i razmenjuju svoja dosadašnja iskustva sa aktivizmom u svojim gradovima.

„Veoma je važno da omladina, ne samo u našem gradu, već u celoj Srbiji bude aktivan učesnik u stvaranju pozitivnih promena u svojoj zajednici. Zahvalna sam što smo dobili priliku da budemo učesnici seminara u drugoj državi i videli kakav je odnos mladih i zajednice u drugačijoj sredini nego što je naša“, izjavila je Marija Perić za naš portal.