Aktivnost UG “Crni Vrh 45” u predhodnom mesecu

Iza udruženja građana “Crni Vrh 45” je veoma zanimljiv i aktivan period.

“U zadnjih mesec dana članovi udruženja građana „Crni vrh 45“ su izveli tri ekološke akcije.
Na poziv rukovodstva JKP „3.oktobar“ 7. maja je 8 člana udruženja radilo na čišćenju zelenih površina na Borskom jezeru posle prvomajskog uranka. Broj učesnika ove akcije je od strane JKP „3.oktobar“ bio limitiran jer su učesnici bili prevezeni na jezero kamionom ovog preduzeća.
Novi poziv rukovodstva JKP „3.oktobar“ za učešće u akciji čišćenja Brezonika je usledio 20. maja.  Samo je 6 člana udruženja učestvovalo zbog problema sa prevozom do Brezonika.
Kao i prošle godine tako i ove godine su članovi našeg udruženja 4. juna bili najbrojnijiu akciji „Očistimo Srbiju“ koju organizuje Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Šesnaest člana udruženja je prvo očistilo deponiju na izlasku iz naselja „Metalurg“ na starom banjskom putu, koju smo i prošle godine detaljno uklonili ali zbog neodgovornosti stanovnika ovog naselja deponija je ponovo nastala.

Zatim smo nastavili čišćenje školskih dvorišta u Tehničkoj i Ekonomskoj školi zajedno sa učenicima ovih škola a za kraj smo sami čistili školsko dvorište Elektro-mašinske škole.”
Predsednik UO udruženja
Živorad Mitić