Albanski hakeri napali sajt Opštine Bor

Albanski hakeri napali su sinoć i onesposobili zvanični sajt opštine Bor postavivši obeležja terorističke grupe „Oslobodilačka vojska Kosova“.

kzn-opstina-hakerski-napad-na-sajt

Opštinske službe uspele su od jutros da zvaničnu prezentaciju stave ponovo u funkciju.

Tokom perioda dok je sajt bio pod napadom na na crnoj pozadini bio je postavljen grb OVK, video o Ademu Jašariju jednom od osnivača OVK, kao i poruka na engleskom jeziku. Na stranici je ostavljen i potpis hakerski grupe „NoFawkX-al“.

Hakovan-sajt-SOBor

„Radnici opštine koji su zaduženi za sajt su odmah reagovali i uklonili sporan sadržaj. Na sajtu su se mogla videti obeležja OVK. Nadležni organiti će utvrditi počinioce, kazala ja ne konferenciji za novinare Aleksanda Stojanović Čulinović, pomoćnica predsednika opštine Bor za informisanje.

Načelnica opštinske uprave Ljubinka Jelić potvrdila je da pokrenuta prijava protiv nepoznatih izvršilaca, kao i da je sajt vraćen sa svim podacima koji su na njemu bili i pre napada.

Rat srpskih i albanskih hakera traje više od decenije i u sličnim situacijama su se već našle brojne državne i opštinske institucije, pa svojevremeno i Forum sajta Bor030.