Aleksandar Milikić na Sajmu turizma u Beogradu: Bor i istočna Srbija sve zanimljiviji turistima

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić posetio je štand Turističke organizacije Bor na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kome je prethodna četiri dana prestavljena sveukupna turistička ponuda našeg grada.

Foto: Grad Bor

Turistička organizacija Bor za ovogodišnji sajam turizma predstavila je najautentičnije prirodne lepote ovog kraja od Borskog jezera, preko Lazareve pećine i Lazarevog kanjona, do Brestovačke banje, Stola, Crnog vrha, ali i svoje smeštajne kapacitete u privatnom sektoru i seoskim domaćinstvima, kao i tradicionalna jela ovog kraja, industrijski turizam i sve što čini potencijal Bora i okoline.

Sve to prikazano je na 18 fotografija, srednjeg formata, koji bi mogle da budu i deo neke od narednih izložbi na otvorenom. Prezentaciju Turističke organizacije Bor gradonačelnik Milikić ocenio je kao uspešnu i istakao da Bor sa svojom okolinom i cela istočna Srbija postaju sve zanimljiviji turistima i da je u ovu privrednu granu, koja može doneti nova radna mesta, potrebno više ulagati.

“Istočna Srbija poznata je po velelepnim predelima, bogatom kulturnom nasleđu i toplom gostoprimstvu meštana, što predstavlja odličan potencijal za razvoj našeg grada na turističkoj karti Srbije”, kazao je Milikić.

Turistička organizacija Bor sa svojim gostima predstavila je našu sredinu kao mesto za aktivan odmor tokom čitave godine, ali i kao mesto gde mogu provesti kvalitetno vreme uz vaučere koje dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

“Turizam je oblast koju moramo negovati i u koju moramo ulagati kako bi svetu predstavili sve naše turističke vrednosti kojima se dičimo. No turizam može doneti i nova radna mesta – što je za grad Bor izuzetno bitno”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.