„Alternativa Bor“ realizuje projekat „Moj život je bezbedan“

Nevladina organizacija „Alternativa Bor“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade Bor i Policijskom upravom u Boru sprovodi tromesečni projekat „Moj život je bezbedan“ u okviru programa „Mladi su zakon“ uz tehičku podršku Asocijacije za razvoj opštine Bor, a finansira Ministarstvo omladine i sporta. U sklopu projekta sprovedeno je istraživanje o bezbednosti mladih.

alternativa-bor-prvi-maj

Projekat „Moj život je bezbedan“ bavi se bezbedonosnom kulturom mladih, razvojem i promocijom tolerancije, negovanja nenasilnih načina komunikacije, razvojem saobraćajne i informatičke bezbedonosne kulture kod mladih, stvaranjem bezbednog školskog okruženja i promocijom zdravih stilova života kroz praćenje učešća mladih u različitim vidovima neformalnog obrazovanja i informisanja o njihovim građanskim pravima i obavezama.

moj-zivot-je-bezbedan

U okviru projekta planirano je da se organizuju radionice “Bezbednost mladih od vršnjačkog nasilja”, “Bezbednost mladih u saobraćaju” i “Bezbednost mladih na internetu”, pozorišna predstava pod nazivom „Nasilje nema opravdanje“, dve izložbe fotografija sa temama: „Ne/bezbednost u saobraćaju“ i „Nasilje, tolerancija i humanost, kao i performans humanosti“.