Američka ambasada Vučkoviću zvanično ponudila saradnju

Ivan Vučković, diplomirani filozof master, predavač, pisac i profesor filozofije u borskim srednjim školama više od deset godina, a od nedavno i potpredsednik Skupštine grada Bora, dobio je od američke ambasade i zvanično „zeleno svetlo” za saradnju.

Naime, kabinet njegove ekselencije, ambasadora Kristofera Hila, ponudio je Vučkoviću poziv za saradnju u oblasti informisanja, obrazovanja i kulturnih delatnosti.

Gospodin Filip Bikman, savetnik za medije, kulturu i obrazovanje u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, potvrdio je Vučkoviću da je u razgovoru sa ambasadorom Hilom, a na preporuku Noama Čomskog, otvoren prostor za buduću saradnju. Bikman je takođe pomenuo Vučkoviću da je upućen u njegov rad i preporuke koje ima i da se nada da će se njihov prvi zvanični razgovor obaviti u narednih nekoliko meseci.

Vučković kaže da je zadovoljan razvojem događaja i veruje da će, ukoliko se „kockice sklope”, i grad imati određene benefite.

„Naravno, videćemo da li će se i kako će se cela stvar odvijati, a svakako ne valja žuriti. Neke stvari jednostavno imaju i trebalo bi da imaju svoj prirodni razvoj”, zaključuje Vučković.

Podsetimo, Vučković je već držao predavanja u Beču i sa bečkog univerziteta ima zvanične preporuke. Držao je predavanja i u Francuskoj, a pisao je i za nekoliko časopisa i internet portala u Indiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao profesor u borskim srednjim školama, sa učenicima je osvajao državne nagrade iz filozofije, a biran je i za najdražeg profesora u Mašinsko-elektrotehničkoj školi Bor. Sarađuje sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti i Srpskim filozofskim društvom, a član je i redakcija nekoliko časopisa koji se bave filozofijom i političkom teorijom u zemlji i inostranstvu.

Piše na engleskom i nemačkom jeziku.