Amerikanac stigao u borske „Medvede“

Oskar Dajer (24) iz Ohaja, koji će pojačati borski klub američkog fudbala „Avala Golden Bears“ ove sezone, stigao je u Bor pre nekoliko dana. Njegove utiske, kao i utiske uprave kluba ekskluzivno prenosi naš sajt.

Oscar

Dvadesetčetvorogodišnji Oskar je počeo da trenira američki fudbal sa 6 godina. Njegovo 18-ogodišnje iskustvo u američkom fudbalu i znatiželja su ga doveli u Bor, da sa „Medvedima“ osvoji prvenstvo, ali i da pomogne mladima u Boru da izgrade i popularizuju američki fudbal.

Prošle godine je igrao za tim iz Finske i dosadašnjim boravkom u Srbiji je zadovoljan. Kaže da su ljudi prijatni i druželjubivi.

Očekuje da će se dobro provesti ovde, ali i da će naučiti dosta o našoj kulturi, kao i nešto novo u američkom fudbalu.

oscar-danir

Na naše pitanje da li mu je srpski jezik čudan, odgovorio nam je:

Srpski mi nije čudan nakon mog boravka u Finskoj i učenja finskog jezika. Prva reč koju sam naučio na srpskom je „voda“.

Pošto je Oskar učitelj po struci, Damir Stojiljković, menadžer kluba, očekuje da će se dobro snaći i u radu sa mlađim ekipama i naučiti ih svemu što zna i samim tim poboljšati američki fudbal u Boru.

Damir takođe navodi da sad kreće uigravanje ekipe sa Oskarom i da su se za ovih nekoliko dana igrači upoznali sa njim i da su zadovoljni. Ekipa je spremna da koriguje svoju igru i da nauči nešto novo od Oskara, a očekuje se da će i Oskar naučiti nešto od njih.

damir-stojiljkovic

Oskaru će se ovih dana pridružiti i kvoterbek, Trever, a za desetak dana bi trebalo da stigne i lajnbeker, Džordan. Njih trojica su prvi transferi borskih sportskih klubova sa stranim igračima i nadamo se da će ih u budućnosti biti još više.

Ove sezone, osim Amerikanaca, ekipi će se pridružiti i domaći igrači iz Kraljeva i Jagodine.