AMSS: Vozite pažljivo!

Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu. Jesenji uslovi vožnje, povremena kiša, niska oblačnost, a ponegde i magla, danas će u pojedinim krajevima Srbije otežavati vožnju, saopštio je AMSS.

put-bor-saobracaj-jutro

Jesenji uslovi vožnje, na koje vozači još uvek nisu navikli, mokar kolovoz, smanjena vidljivost, nedovoljno držanje odstojanja između vozila, smanjena vidljivost i neprilagođena brzina uzrok su čestih saobraćajnih nezgoda, manjih lančanih udesa i prekida u saobraćaju.

AMSS podseća vozače, da pored kiše, opalo lišće dodatno povećava klizavost puta, koje je, zahvaljući pojačanom vetru, prisutno prvenstveno na putevima u košavskom području, ali i u planinskim predelima, zbog čega se savetuje puna opreznost u vožnji.

Sa prvim popodnevnim satima očekuje se pojačan saobraćaj i veći broj vozila na glavnim putnim pravcima. Sudeći prema vremenskim prilikama, potrebno je više strpljenja za volanom, uz više tolarancije u vožnji.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 120 saobraćajnih nezgoda u kojima je 45 osoba povređeno, a dva lica su smrtno stradala.