Antić: Velike kompanije zainteresovane za RTB

1
88

Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike kazao je danas da bi tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor trebao biti raspisan najkasnije u maju ili junu ove godine.

Foto: Bor030 arhiva

Ministar je istakao da će model privatizacije borskog basena bakra biti poznat do polovine godine posle čega će se ući u proces odabira strateškog partnera.

“Očekujem da ćemo čitav model imati najkasnije u maju ili junu i da ćemo tada objaviti i poziv za prikupljanje ponuda potencijalnih strateških partnera. U 2018. bi mogli da očekujemo strateškog partnera”, rekao je Antić na Kopanik biznis forumu.

Prema rečima Antića, za RTB Bor su zainteresovane velike kompanije iz Kine, Rusije i Kanade, koje već mesecima unazad prate poslovanje RTB-a.

“Imaćemo utakmicu zaista velikih kompanija za strateško partnerstvo”, ocenio je ministar.

Antić ističe da je RTB u dobrom stanju i da je relativno konsolidovan “sa dve noge na zemlji”, kao i da je Srbija veoma atraktivna za investitore, zbog čega i postoji ozbiljno interesovanje stranih kompanija za RTB Bor.

Naveo je da će uslov biti da strateški partner obezbedi 300 do 330 miliona dolara za investicije u RTB.

(Bor030 / Tanjug)

1 KOMENTAR

  1. Na “Kopanik biznis forumu” i RTB Bor je zauzeo posebno mesto na piedestalu. Čelni ljudi vlasti utrkivali se sa bombastim vestima o ekonomskom prosperiteta zemlje, šta očekuju od privatizacije ili druge vrste transformacije. Jedino oko povećanja penzije vlasti se ne slažu u većem broju stavova. O sudbini RTB Bor će se odlučivati malo kasnije. O njemu neće se odlučivati (pretpostavka) dok je na njegovom čelu dementni i odavna spreman za penziju sadašnji čelnik i dok ima šta da se ponese i ukrade od para, bakra, zlata itd. Muka oko privatizacije ili drugih koraka, su pod patronatom visoke cene bakra 6874.25 USD/toni, a ništa nije urađeno kada je bila iznad 10.000 USD/toni, osim zamajavanja javnosti, a ne sebe.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime