Audicija za predstavnika na Evrosongu 2015. u Zaječaru

Nakon što je Medijski javni servis Srbije potvrdio učešće naše zemlje na 60. festivalu za Pesmu Evrovizije, saopšteno je da će kompozitor pesme koja će se čuti u Beču biti Vladimir Graić, koji je 2007. godine komponovao pesmu Marije Šerifović „Molitva“. Iz RTS-a ističu da će se za predstavnika Srbije takmičiti dva afirmisana i jedan neafirmisani talentovani pevač, a da će se audicije za neafirmisanog takmičara održati u Nišu, Zaječaru, Kragujevcu, Užicu, Novom Sadu i Beogradu.

Evrovizija 2015.

Kako je saopšteno, dva izvođača u takmičenju za predstavnika na Evroviziji biće afirmisani pevači, ali će šansu u finalnoj večeri izbora predstavnika Srbije dobiti i jedan neafirmisani talentovani izvođač. Želja organizatora bila je da se pruži šansa talentovanim ljudima širom Srbije kako bi se jedan od njih rame uz rame takmičio sa dvema afirmisanim zvezdama u finalnoj emisiji u februaru 2015. godine, koja će biti emitovana uživo na RTS-u.

Za centar audicija u Timočkoj Krajini odabran je Zaječar, a kako organizatori očekuju, Zaječar bi na dan audicije mogao da ugosti na stotine neafirmisanih pevača iz celog istočnog regiona.

Iz Medijskog javnog servisa posebno ohrabruju talentovane pevače iz Timočke Krajine s obzirom na to da je u proteklih nekoliko godina ovaj region podario zemlji veliki broj dobrih vokala.

Svi zainteresovani kandidati, koji su državljani Republike Srbije i nisu mlađi od 16 godina, za prijavu treba da pošalju svoje podatke i video snimak interpretacije domaće pop/rok pesme u trajanju do 1 minuta na mejl adresu: [email protected].

Konkurs traje do 10. novembra, a termini audicija biće naknadno određeni.

(RTS, Bor030)