Automobil za patronažnu službu borskog Doma zdravlja

Patronažna služba Doma zdravlja u Boru dobila je automobil za prevoz pacijenata, vredan 1,3 miliona dinara.

Automobil koji bi trebalo da omoguće još bolji i kvalitetniji rad patronažne službe Doma zdravlja u Boru navaljen je po projektu Kabineta Slavice Đukić Dejanović, ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku.

“Mi smo, naravno, pišući projekat prepoznali da patronažna služba radi mnogo dobrog posla koji se tiče trudnica, porodilja, pomoći deci koja su u povoju i koja odrastaju. Oni su stalno na točkovima, u gradu i po selima i ova će donacija i te kako da im znači”, kaže Dobrica Đurić, član Gradskog veća.

Kabinet ministarke bez portfelja poslednjih godina izdvaja značajna sredstva za projekte lokalnih samouprava namenjenih programima podrške sprovođenja mera populacione politike.

Prošle godine projekat uređenja vrtića “Crvenkapa” sufinansiran je iz ovog ministarstva sa 9,5 miliona dinara, a pretprošle je projekat grada Bor i opština Negotin, Kladovo i Majdanpek sufinansiran sa 31,7 miliona, od kojih je Boru pripalo 9,1 milion.

“Mislim da je važnost patronažnih sestara itekako jasna i zato je ovo vozilo od velikog značaja za naš Dom zdravlja. Mi ćemo svakako nastaviti da izdvajamo značajna sredstva za razvoj populacione politike, naročito za one mere koje su usmerene na porast nataliteta, jer naš je cilj da pomognemo roditeljima i stvorimo uslove za što lepše i bezbrižnije odrastanje dece”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačenik Bora.

Dr Vesna Radosavljević, direktorka borskog Doma zdravlja zahvalila se kabinetu ministarke bez portfelja i lokalnoj samoupravi što su „prepoznali značaj patronažne službe“.

“Ovaj auto će našoj službi zaista mnogo značiti. Zahvaljujem se Ministarstvu za demografiju i populacionu politiku i Gradskoj upravi koja je u ovaj projekat uključila našu službu i prepoznala njihov rad na zbrinjavanju novorođenčadi i porodilja i svakako njihov rad u zajednici”, istakla je dr Radosavljević.