„Bajaga“, „Neverne bebe“, „S.A.R.S“ i drugi na 54. Festivalu kulture mladih u Knjaževcu

Više od pola veka Festival mladih u Knjaževcu okuplja mlade stvaraoce iz svih krajeva Srbije i regiona. Ove godine festival slavi 54. godine svog postojanja, a na knjaževačkim binama od 5. do 10. avgusta nastupiće pregršt pesnika, slikara, omladinskih pozorišta i pevača, kako onih pred kojima je budućnost, tako i onih koji su već velike zvezde.

54. Festival kulture mladih u Knjaževcu

Tradicionalno, 54. godinu za redom u Knjaževcu se održava Festival kulture mladih. Kao i svake godine oko hiljadu mladih iz cele Srbije nadarenih za književnost, pozorište, slikarstvo, muziku i stvaralaštvo prikazaće u pet dana sav svoj trud, rad i talenat.

Kako kažu organizatori, sve posetioce ove manifestacije zasigurno očekuje dobar provod, kako uz zvuke džez, pop i rokenrol muzike, tako i uz stare izvorne narodne pesme, folklorne ansamble, pozorišne predstave i sl.

Za razliku od ranijih godina, u okviru ovogodišnjeg Festivala mladih biće organizovan i prvi festival PRKOS („Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta“). U pitanju je festival omladinskih pozorišta Srbije takmičarskog karaktera. Omladinska pozorišta knjaževačkoj publici prikazaće svoja ostvarenja, učestvovati na okruglim stolovima i organizovati radionice.

Interesano je i to da će odluku o pobednicima prvog „PRKOS-a“ doneti žiri u kome će biti glumci Branka Pujić, Srđan Karanović i Predrag Ejdus, a koji će, kako navode organizatori, najboljima dodeliti vredne nagrade.

Kako se najavljuje, specijalni gosti ovogodišnjeg Festivala kulture mladih biće „Bajaga i instruktori, „Neverne bebe“, „S.A.R.S“, Merima Njegomir, Hari Mata Hari i Sara Jovanović.

Program FKMS