Bajford: „Napravili smo u Zaječaru spektakl za pamćenje“ [FOTO]

Veliki i dugo iščekivani koncert britanske hevi metal grupe Sakson raspametio je sinoć na zaječarskoj Gitarijadi više hiljada vernih fanova ovog kultnog sastava.

Poznati hitovi čuvenog benda Sakson, poput: Thunderbolt, Battering Ram i drugih, mogli su se čuti prve večeri 52. Gitarijade u Zaječaru.

Ni loše vreme nije sprečilo publiku da u velikom broju na sav glas prati Bifa Bajforda u izvedbi nekih od najvećih hitova britanskog sastava, koji je termin svog nastupa na zahtev publike zamenio sa grupom Psihomodo pop.

„Nakon 2003. godine evo nas opet u Srbiji. Srećni smo da nastupamo na ovako velikom rok festivalu, sa velikom tradicijom“, izjavio je Bif Bajford na konferenciji za novinare.

Psihomodo pop i demo bendovi jači od kiše

U nastavku prve večeri 52. zaječarske Gitarijade publika je uživala u poznatim numerama jugoslovenske pank grupe Psihomodo pop, koja je, uprkos jakoj kiši koja je tokom nastupa počela da pada, održala atmosferu veoma živom.

Takođe, i na ovogodišnjoj rok manifestaciji učestvovali su veoma kvalitetni demo bendovi iz cele Srbije i regiona. U prvoj polufinalnoj večeri publici su se predstavile sledeće rok grupe: Infinitive iz Požarevca (SRBIJA), Kler iz Novog Sada (SRBIJA), Cornix iz Banja Luke, (BiH), Red Danger iz Negotina (SRBIJA) i NAVY ne obećava iz Beograd, (SRBIJA).

[flickr_set id=“72157668581282907″]