Bez dozvole za fotografisanje kandidata za poslanike borske opozicije

Predsednik Biračkog odbora na BM 22  koje se nalazi u Gimnaziji „Bora Stanković“ nije dozvolio fotografisanje ni Ljubiše Marinkovića, kandidata za narodnog poslanika na listi „Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana“.

Iako je redakcija Veb portala „Bor 030“ blagovremeno zatražila od Radnog tela Republičke izborne komisije u Boru akreditaciju za praćenje parlamentarnih izbora na teritoriji grada Bor i dobila usmena uveravanja da će novinari i fotoreporteri moći da obavljaju svoj posao bez ikakvih problema, predsednik Biračkog odbora u borskoj gimnaziji nije dozvolio ni fotografisanje kandidata Vlaške Narodne stranke, dr Predraga Balaševića sa liste “Čedomir Jovanović – Koalicija za mir” jer,  rekao nam je predsednik odobra nakon konsultacija sa načelnicom Gradske uprave, to nije u skladu sa zakonom.

Iako su novinari Veb portala Bor 030 prethodno fotografisali više kandidata za narodne poslanike aktuelne vladajuće koalicije, u dva navrata na istom biračkom mestu to nam je onemogućeno za kandidate opozicije.

Naša ekipa je bila primorana da napusti i biračko mesto, ali i dvorište škole, jer nam je naloženo da se udaljimo 50 metara i ne ometamo izborni proces.