Bez dozvole za fotografisanje kandidata za poslanike borske opozicije

1
1223

Predsednik Biračkog odbora na BM 22  koje se nalazi u Gimnaziji „Bora Stanković“ nije dozvolio fotografisanje ni Ljubiše Marinkovića, kandidata za narodnog poslanika na listi “Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana”.

Iako je redakcija Veb portala “Bor 030” blagovremeno zatražila od Radnog tela Republičke izborne komisije u Boru akreditaciju za praćenje parlamentarnih izbora na teritoriji grada Bor i dobila usmena uveravanja da će novinari i fotoreporteri moći da obavljaju svoj posao bez ikakvih problema, predsednik Biračkog odbora u borskoj gimnaziji nije dozvolio ni fotografisanje kandidata Vlaške Narodne stranke, dr Predraga Balaševića sa liste “Čedomir Jovanović – Koalicija za mir” jer,  rekao nam je predsednik odobra nakon konsultacija sa načelnicom Gradske uprave, to nije u skladu sa zakonom.

Iako su novinari Veb portala Bor 030 prethodno fotografisali više kandidata za narodne poslanike aktuelne vladajuće koalicije, u dva navrata na istom biračkom mestu to nam je onemogućeno za kandidate opozicije.

Naša ekipa je bila primorana da napusti i biračko mesto, ali i dvorište škole, jer nam je naloženo da se udaljimo 50 metara i ne ometamo izborni proces.

1 KOMENTAR

  1. …😃…ma nebitno… I veliki i ultra nestranacki pozdrav za barda borskog novinarstva …koji je oduvek podrzavao i u okviru svojih mogucnosti informisao svoje Borane i citaice Timocke krajine
    o ,,KORIDORU ZIVOTA ,, Bora ,Timocke krajine i celog regiona Istocne Srbije…o Multimodalnom saobracajnom koridoru -Istok (Crnomorskom koridoru) ….😃 Kao i jos njeke njegove uvazene birske kolege….😃 A stranka… Nebitno… Pa ne cini partijska knjizica coveka….zar ne…? I ne menja njegove temeljne stavove…i principe…,Ili mozda gresim….??? Mada znajuci njega njegovu familiju decenijama i decennijama….a posebno deo familije iz Cacanskih…….ni najmanje ne verujem u neku takvu mogucnost…😃 Kao ni za ostale pomenute bardove i uvazene borske novinare….
    Jer SVI oni i svojim obrazovanjem i iskustvim ZNAJU : Izbori,stranke,funkcine,vlasti…su vazne…ali PROLAZNE…A GEOSTRATESKI KORIDORI…SU VECNI…😃😃😃 …I pozz..iz popodnevnog,nedeljnog i praznog kisnog 🚞

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime