Bez sumnje na korona virus u Boru, nadziru se radnici iz Kine

1
5139

Na teritoriji grada Bora nije zabeležen ni jedan slučaj infekcije novim korona virusom, a radnici koji dolaze iz Kine su pod zdravstvenim nadzorom.

Dom zdravlja / Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Danas je u Boru zasedao gradski Savet za zdravstvo na kome je, između ostalog, bilo reči i o infekciji novim korona virusom koja je trenutno najznačajnija zdravstvena tema širom sveta.

Dr Javorka Stankulić, rukovodilac službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu borskog Doma zdravlja izjavila je da nema mesta panici jer na teritoriji grada Bora nema infekcije izazvane korona virusom.

Ona je istakla da su zdravstveni radnici u Boru spremni i da su od Instituta za javno zdravlje Batut dobili jasne instrukcije kako da postupaju u sumnjivim slučajevima.

Borani su zabrnuti zbog dolaska radnika iz Kine jer je u ovoj zemlji, iz koje je potekla infekcija, do sada potvrđeno više od 28.000 zaraženih.

Nadležni kažu da se prati dolazak osoba iz Kine i su one pod zdravstvenim nadzorom.

“Jedna grupa radnika je smeštena u karantin od strane firme “Ziđin” i ona je pod zdravstvenim nadzorom. Među njima nema ni jednog sumnjivog slučaja, a ako se bude bilo šta iskomplikovalo postupićemo kako je određeno našim procedurama”, kazala je dr Stankulić.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić apelovao je da se ne širi panika i istako da su preduzete mere kako bi se zaštitili građani Bora.

“Postupamo po protokolu i preduzeli smo sve neophodne mere kako bi zaštitili naše građane ukoliko dođe do opasnosti. Procedura je definisala da, u slučaju potrebe, mora da postoji soba za izolaciju u sklopu Doma zdravlja, nakon čega se pacijent posebnim vozilom prebacuje na infektivno odeljenje u Zaječaru ili kliniku u Nišu ili Beogradu. Pratimo situaciju i u konstantnoj smo vezi sa ministarstvom, epidemiološkom službom, Zavodom za javno zdravlje Timok i Institutom za javno zdravlje Batut”, rekao je Milikić.

1 KOMENTAR

  1. Ma da Srbija je u svetu poznata kao nacija koja puca od zdravlja.Malo krezuba vecinski na bensendinima sa masnocama u krvi ili pothranjena , ostrvljena na homoseksualne i pedofilne radnje instant pobozna slavi na pravi nacin slavu i sve a pusta da cerkice izlaze u grad u ponoc obucene kao kurve svi bi u automobile posle kukaju zagadjenje ….jaoooo i sad kad je sve ok i super vristacemo histericno da se Kinezi karantiniraju…kastriraju lustriraju…???Ma to da ih ne pustaju ovde kod nas jer su nam vec dojadile njihove bubamare dosle ranije s belim lukom i mandarinama davno uvezenim….

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime