Bežeći od radnika “Zaštite” upao u kop dubok 300 metara

4
143

Četrdesetogodišnji Saša Agušević iz Prokuplja samo je čudom preživeo pad u provaliju duboku 300 metara u koju je jutros upao bežeći od patrole „Zaštite“, preduzeća zaduženog za zaštitu imovine RTB-a.

Borski kop
Napušteni borski kop, “dubok” 300 metara

Agušević je sa grupom od petnaestak osoba u to doba kod starog borskog kopa krao otpadni metal, a kada je video da se približavaju stražari „Zaštite“, dao se u nesmotren beg koji ga je umalo koštao glave. Ceh je očigledno platio jer ne poznaje dovoljno „teren“, sudeći po tome da je iz Prokuplja, te da ga je u Bor, pored možda praznovanja sa rodbinom, doveo i „posao“.
Akcija spasavanja ovog Prokupčanina trajala je sat i po, a nju su organizovali nadležni u RTB-u koji su odmah na lice mesta poslalo građevinsku mašinu kojom je prkrčen put do povređenog. Po njega su se na dno starog borskog kopa spustili borski vatrogasci koje su u pomoć pozvali radnici „Zaštite“. O svemu je odmah obaveštena i policija.

Nakon što je izvučen iz rupe, Agušević je zbrinut u borskoj Bolnici. Ima teške telesne povrede, slomljeni su mu nos i podlaktica, ali nije životno ugrožen.

Podsetimo, u aprilu prošle godine u borski kop gurnut je stražar „Zaštite“ Goran Pavlović koji je pokušao da spreči krađu otpadnog bakra. U „rupu“ ga je tada grunuo Bojan Agušević.

Da li se sudbina poigrala sa Aguševićima, pa im možda vratila milo za drago, i jesu li zaista u pitanju rođaci ili se sasvim slučajno isto prezivaju, nismo uspeli da saznamo.

(Kolektiv)4 KOMENTARA

  1. Da je sedeo kuci, ne bi mu se nista desilo…Bio gospodin da krade…Kamo srece da se ovakve stvari malo cesce desavaju, ne bi im palo na pamet ni da pridju kopu, a kamoli da kradu svakoidnevno…Drzavu bi trebalo da bude sramota sto joj kriminalci poput Roma terorisu imovinu svaki bozji dan, a nju je bas briga. Cuvaju socijalni mir…Sramota!!!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime