Biće ipak upisa na industrijskoj informatici!!!

http://farm4.static.flickr.com/3178/2365978695_2d0081c162_m.jpgU toku prošle nedelje na Tehničkom fakultetu u Boru pročula se vest da od sledeće školske godine neće biti upisa na smeru industrijska informatika. Evo o čemu se tačno radilo…
 

U četvrtak 20.03.2008. godine na Tehničkom fakultetu održana je sednica nastavno-naučnog veća na kojoj je između ostalog razmatrana mogućnost ne upisivanja studenata sledeće školske godine na smeru Industrijska informatika zbog nedostatka nastavnog kadra. Po završetku rasprave obavljeno je glasanje na kome nije bila obezbeđena većina ni za, a takođe ni protiv ne upisivanja studenata na navedeni smer.
Po završetku sednice nastavno-naučnog veća među studentima se pročula vest o gašenju odseka za informatiku. Kao što je normalno, nastao je veliki strah studenata kao i velika pometnja na fakultetu, pominjani su razni oblici studentskih protesta, obraćanja medijima…
http://farm3.static.flickr.com/2176/2366811690_a778c17717.jpg?v=0Zbog novonastale situacije, u ponedeljak 24.03.2008. godine  na Tehničkom fakultetu je bila održana vandredna sednica Studentskog parlamenta na kojoj su prisustvovali Dekan, Prodekan za nastavu kao i šefovi katedre za informatiku i katedre za elekto-mašinstvo.
 
Na sednici Dekan je objasnio  studentima  šta se tačno desilo na nastavno-naučnom veću, kao i to da su studenti došli do pogršnih zakljucaka. Dekan je izjavio da će i ove godine  biti upisa na smeru industrijske informatike pošto nije postojala potrebna većina za gašenje.

Da rezimiramo, Tehnički fakultetće i ove godine upisivani brucoše na osnovne akademske studije na smeru industrijska informatika.