Bilja Krstić na Danima Brestovačke banje [NAJAVA]

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija „Dani Brestovačke banje“ održaće se 18. avgusta u prelepom ambijentu Brestovačke banje, a organizatori pozivaju sve ljubitelje kulture, starih zanata i običaja da prisustvuju festivalu koji traje već više od 20 godina.

Na manifestaciji „Dani Brestovačke“, obnovljenoj prošle godine, kada je proslavljeno 180 godina od podizanja Konaka kneza Miloša Obrenovića, i ovog avgusta sve goste očekuje  bogat jednodnevni program.

Prema informaciji koja je našem portalu dostavljena iz Turističke organizacije, program je trenutno u izradi i biće objavljen u najskorije vreme.

Ipak, ono što je sigurno je i to da ni ovogodišnji „Dani banje“ neće proći bez programa tradicionalne pripreme hrane „Zlatne ruke“, igrokaza „Dolazak knjaza Miloša Obrenovića u Brestovačku banju“, ni bez brojnih postavki i izložbi starina i predmeta starih zanata, izleta, kulturno-umetničkog programa, nagrada, ali i „Preobraženske vatre“.

Takođe, saznajemo, u završnici manifestacije, od 20 časova, nastupiće poznata vokalna solistkinja tradicionalnog etno melosa, Bilja Krsić i orkestar Bistrik, a prema najavama organizatora, na glavnoj bini publika će biti u prilici da čuje neke od najlepših izvornih pesama Srbije i regiona u obradi i izvođenju ove umetnice.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu grada Bora, Turistička organizacija Bora, Muzej rudarstva i metalurgije i turističko-ugostiteljski kompleks „Srpska kruna“, a pokrovitelji Grad Bor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.