Blic: Vučić smenjuje Spaskovskog

Za dva dana znaće se koji direktori javnih preduzeća iz SNS nisu radili dobro. Najbliži smeni su Milan Živanović, v.d. direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Dragoljub Simonović, generalni direktor „Železnica“, i Blagoje Spaskovski, čelni čovek RTB „Bor“, saznaje “Blic”.

Aleksandar Vučić i Blagoje Spaskovski na mitingu SNS-a u Zaječaru
Aleksandar Vučić i Blagoje Spaskovski na mitingu SNS-a u Zaječaru

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je da će se stranka zahvaliti direktorima koji su loše radili i da je gazdovanje završeno barem za njih pet.

Nije reč o korumpiranim direktorima već o ljudima čijim rezultatima stranka nije zadovoljna – rekao je Vučić i dodao da će do utorka direktori biti obavešteni o smeni.

Spisak direktora kojima se smeši smena nije konačan. Pored pomenutih Živanovića, Simonovića i Spaskovskog, mere se rezultati i ostalih direktora koje je postavio SNS, pre svih Aleksandra Obradovića, v.d. direktora EPS-a, Predrag Ćulibrka, generalnog direktora Telekoma, i Slobodana Cvijana, direktora Agencije za kontrolu leta.

Osim o lošem radu direktora, na sednici Predsedništva stranke raspravljano je i o predsednicima opština i gradonačelnicima iz ove stranke koji su loše radili. Barem njih pet biće promenjeno. Sazivanje vanredne izborne skupštine stranke za 25. januar, na kojoj Vučić želi da potvrdi svoj legitimitet da predvodi SNS, mnoge je navelo da pomisle da se spremaju i vanredni parlamentarni izbori. Vučić kaže da to nije cilj.

Nemam problem sa tim da im pružimo priliku, samo se plašim da je to po onoj narodnoj “Ne dajte mi, sprečite me, da ga ne udarim i tako dalje”, a boga molite da mu ne priđete. Tako da ako budu hteli, ako budu insistirali ljudi iz opozicije na izborima, imaćete priliku, ali se plašim da će rezultat biti porazan po njih – rekao je Vučić za B92.

Ministri sa menadžementom RTB-a na gradilištu nove topionice
Aleksandar Vučić u pratnji ministara Zorane Mihajlović i Milana Bačevića u razgovoru sa menadžementom RTB-a na gradilištu nove topionice

Slično Vučiću komentariše i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Na kraju krajeva čuvamo sopstvenu kuću, stranku i samim tim čuvamo i državu, a normalno je da oni koji ne mogu da prate tu politiku u bilo kom smislu, da li sarađuju zbog nekih drugih interesa sa kiminalcima, kao što sam rekla, ili prosto rade samo za sebe i ne vode računa o sopstvenoj državi – za takve nema mesta u SNS – rekla je Mihajlovićeva.