BlogOpen 08 u Boru

Najveći radno prijateljski susret Blogera bivše Jugoslavije, pod nazivom BlogOpen, održaće se za tačno dve nedelje u Boru. Procene organizatora su da će 4. i 5. oktobra grad bakra posetiti preko 150 najuticajnijih ljudi na ovdašnjoj internet sceni.

BlogOpen je prvenstveno zamišljen kao niz događaja na kojima će se blogeri družiti u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, radi upoznavanja, razmene iskustava i ideja i uspostavljanja saradnje. Nešto zvaničniji ton ovim susretima će davati predavanja o blogosferi, internetu, webu, informatici uopšte, pa i društvu na čiji razvoj IT generalno utiče. Pored toga, organizacija okruglih stolova na teme bitne za samu blogosferu bi trebalo da postane prepoznatljivi elementi BlogOpen događaja, kao i zajedničke akcije od šireg društvenog značaja.

U skladu sa svojim imenom, BlogOpen je i manifestacija otvorena za ideje, predloge i saradnju. Otvorena za sve ljude koji bi voleli da se uključe u organizaciju, one koji smatraju da imaju o čemu da pričaju sa blogosferom, kao i one koji žele da čuju nešto novo i zanimljivo. BlogOpen je otvoren i za one koji su najviše željni druženja sa ljudima sličnih i različitih ideja, ali koji imaju jednu zajedniču stvar – vode svoj blog!

Ovogodišnji, drugi po redu, BlogOpen održaće se prvog vikenda oktobra u velikoj sali borskog Doma Kulture. Svojim uticajem na ex-yu blog scenu, Blogeri iz Bora dobili su pravo organizovanja ovog svojevrsnog IT događaja i omogućili svim zainteresovanim Boranima da u svom gradu upoznaju najveća imena srpskog interneta.

U zvaničnom delu, o Blogingu u svetu i zaradi preko ličnog sajta – bloga, govoriće dva izuzetno uticajna nemačka Blogera – Oliver Gassner i Robert Basic. U svet web novinarstva prisutne će uvesti Danica Radovanović i Lidija Kujundžić iz „Škole web novinarstva“.

Kotizacija za BlogOpen 08, koja obuhvata ulaz na svim predavanjima, panel diskusijama i radionicama, štampani propratni material, kao i svečanu večeru u restoranu „Dom odmora“ u Brestovačkoj banji, iznosi 1.000 dinara (sve informacije o prijavljivanju i uplati možete dobiti na sajtu www.blogopen.eu ).