Blokada puteva prema “Cerovu” otkazana  – privremeno

1
1889

Organizatori za petak, 22. maj najavljenog protestnog okupljanja i blokade puteva prema “Cerovu” ovaj skup su otkazali kako kažu – privremeno.

Blokada puteva prema “Cerovu” u kojoj je trebalo da meštani Krivelja i ostalih borskih sela iskažu svoje nezadovoljstvo zbog “bespravnog zaposedanja privatnog zemljišta tokom proširenja rudnika od strane kompanije Srbija Ziđin Bor Koper i izbegavanja plaćanja nadoknade nepokretnosti”, odložena je zbog navodnog mobinga.

Kako u saoštenju za javnost ističu organizatori ovog skupa nadležni iz policije i tužilaštva “ovo okupljanje nazivaju privatnim buntom privatnog lica”.

Oni kažu da će novi protest organizovati kroz najviše dvadesetak dana i podsećaju nadležne da “najozbiljnije i najhitnije razmotre sve okolnosti statusa MZ Krivelj” i to po pitanjima nedefinisanog Prostornog plana, “na koji se čeka zbog još nedefinisanih namera Ziđina u vezi budućih rudarskih aktivnosti”.

Organizatori protesta ističu da čekaju i na “donošenje, usaglašavanje i ozvaničenje opšteg cenovnika nepokretnosti na nivou cele teritorije Bor koji će važiti za sve žitelje svih sela i vlasnika nepokretnosti po istom kriterijumu”.

“Korporacija Ziđin Bor i njihovi rukovodoci ne žele da prihvate nikakvu korekciju cena nepokretnosti, već insistiraju na cenovnicima iz 2018.godine koje su zatekli pri njihovom dolasku i preuzimanju RTB-a Bor”, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora protesta u kojem kažu i da će u suprotnom pozvati na blokadu celog rudarskog kompleksa Rudnika “Veliki Krivelj”.1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime