Bobana Veličković: Mogla sam i bolje

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Veličković, koja je na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Finskoj osvojila zlatnu medalju izjavila je danas da su joj se u finalu od velike treme tresle noge.

bobana velickovic
photo: Zorana Arunović / Twitter
Veličković je u disciplini vazdušni pištolj u finalu pogodila 487,1 krug i tako osim titule najbolje u Evrope obezbedila i učešće na Olimpijskim igrama u Londonu.

Mogla sam malo bolje u osnovnom delu, a i u finalu. Nisam imala vremena za više probnih hitaca, ali sam bila prisebna, iako su mi se noge tresle. Pred poslednja dva hica u finalu uhvatila me je jaka trema. Opalila sam prva desetu dijabolu, znala sam da mi je potrebno najmanje 9,4 za medalju i laknulo mi je kada sam ‘ubila’ 9,7„, rekla je Veličković.

Ona je dodala da joj je pomoglo što je uoči finalne serije obezbedila olimpijsku normu.

Biće veoma naporno ovih nekoliko meseci do Londona. Ne bojim se teškoća, niti jakih treninga jer znam da bez toga nema uspeha. Rezultati stalno rastu, pre dve godine u Norveškoj je za finale bio potreban 381 krug, prošle godine u Breši bila sam osma 383 kruga, a ovde je pet takmičarki sa 383 kruga raspucavalo za tri mesta u plej ofu“ , rekla je Veličković.

Veličković je istakla da je na EP došla sa ciljem da uđe u finale i tako obezbedi vizu za London.

Počela sam sjajno, šest centara i tada sam ‘ubila’ devetku. Izašla sam, posavetovala se sa Goranom Maksimovićem i Jelenom Arunović i zatim dobro taktički vodila meč uz tri odlične serije 99, 97, 97. U poslednjoj sam, kako strelci kažu, ‘izgubila sliku’ centra. Sporije sam i gađala, ali sam sa zadovoljavajućih 95 krugova u poslednjoj seriji došla do najboljeg rezultata od 388 krugova“ .

Veličković kaže da će se posle olimpijskih igara posvetiti studijama.

Želim da budem streljački trener i da jednog dana imam strelce koji osvajaju medalje i, zašto da ne, učestvuju na olimpijskim igrama“ .

Veličković je prvu evropsku medalju, pojedinačnu bronzu, osvojila kao juniorka na EP vazdušnim oružjem u Dovilu 2007, a na istom takmičenju se sa Aleksandrom Ristović i Jasminom Grgić okitila ekipnim srebrom.

Godinu dana kasnije na kontinentalnom prvenstvu u Vinterturu osvojila je evropsku ekipnu junorsku bronzu sa Aleksandrom Ristović i Anom Radovanović.

Pre dve godine u norveškom Merakeru osvojila je seniorsko pojednačno i ekipno evropsko zlato, a u Breši 2011. bila sedma u finalu, ali se okitili ekipnim zlatom.

(Tanjug)