Bobani posthumno titula počasne građanke Bora

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je nedavno saglasnost na inicijativu lokalne samourave da najboljeg sportistu u istoriji borskog sporta Bobanu Momčilović Veličković, posthumno proglasi počasnom građankom Bora.

U znak zahvalnosti za neizmeran doprinos razvoju streljačkog sporta Bor će Bobanu proglasiti za počasnu građanku, saglasnost na ovu odluku dali su odbornici Skupštine grada Bora.

„Ovim će Bobana i zvanično postati prvi počasni građanin grada Bora, a na svečanoj akademiji koja će biti organizovana povodom obeležavanja Dana grada, 3. oktobra, njenoj porodici biće uručene medalja i diploma.

Iako se naša mlada legenda srpskog streljaštva preselila se u večnost, ostavila je trag odanosti rodnom gradu koji neće biti izbrisan ni zaboravljen. Siguran sam da će Borani biti ponosni na činjenicu da će Bobana biti počasni građanin našeg grada i da će im služiti na čast“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Bobana Momčilović Veličković je u junu prošle godine preminula, u 31. godini, nakon porođaja.

Ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21. veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, članica pet ekipa Srbije vazdušnim pištoljem koje su se okitile zlatom u timskoj konkurenciji na prvenstvima Starog kontinenta, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države, najbolja sportistikinja u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, Streljačkog saveza Srbije, Udruženja sportskih novinara Srbije…