Bogat kulturni program u Boru do kraja godine [VIDEO]

Ustanova „Centar za kulturu“ je uz podršku lokalne samouprave pripremila bogat program sačinjen od koncerata, pozorišnih predstava i tradicionalnih manifestacija.

Ljubitelji kulture moći će da uživaju kako u programima sopstvene produkcije ove kulturne ustanove, tako i u gostujućim programima, rekao je Daniel Čorboloković, direktor borskog Centra za kulturu.

Za borske mališane se 21. oktobra organizuje dečija pozorišnoj predstava „Psić i mačkica“, dok je koncert igračke trupe „Una saga serbica“ zakazan za 25. oktobar. Krajem ovog meseca, tačnije 28. oktobra je tradicionalna manifestacija „Zlatna svadba“.

Novembar će biti u znaku pozorišne predstave „Hipnoza jedne ljubavi“ Zvezdara teatra iz Beograda, ali i oproštajnog koncerta velike baletske zvezde Konstantina Kostjukova. Takođe je za novembar planiran tradicionalni Festival vlaške izvorne pesme, a mališani će uživati u predstavama „Vile i vilenjaci“ i „Veseli voz“.

Tokom poslednjeg meseca u ovoj godini u Boru će gostovati kultna predstava „Let iznad kukavičijeg gnezda“ Beogradskog dramskog pozorišta i kabare predstava „Ljubav, u stvari brak“ Pozorišta na Terazijama.

Decembar je rezervisan i za godišnje koncerte gradskog hora „Fenix“, KUD-a „Bor“, Memorijala Slobodana Božinovića, ali i tradicionalnu Ulicu dečijeg osmeha. Biće predstavljena i monografija posvećena petogodišnjici rada Dečijeg dramskog studija, koje će krajem godine pripremiti premijeru predstave „Smešna bajka“.

Svoje nastupe u narednim periodu imaće i polaznici škole gitare, kao i članovi etno radionice.

Sve informacije o programima borskog Centra za kulturu mogu se dobiti na sajtu ove ustanove, ali i putem telefona 030424546.

Opširnije o samim programima u video izjavi za naš portal govori direktor ove ustanove Daniel Čorboloković.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]