Bojkot trgovina 30. i 31. oktobra i 1. novembra

0
30

Nacionalna organizacija potrošača pozvala je građane na prvi veliki organizovan bojkot velikih trgovinskih lanaca zbog neosnovanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.Novac
Uzdržavanjem od kupovine na jedan dan potrošači treba da bojkotuju u utorak, 30. oktobra, prodavnice Maxi i Tempo, u sredu, 31. oktobra prodavnice Idea a u četvrtak, 1. novembra, kupovine u Merkatoru i Merkator Rodi.

Kako je obrazloženo u saopštenju, bojkot je organizovan zbog gramzivog i neosnovano velikog poskupljenja osnovnih životnih namirnica i zbog sumnje na zloupotrebu povlašćenog položaja velikih trgovinskih lanaca koja je demonstrirana poslednjim poskupljenjima.

Potrošači su nezadovoljni, jer poskupljenja ni ovaj put nisu utemeljena na realnim tržišnim zakonitostima već su “lov u mutnom”, a profit velikih trgovinskih lanaca iz ovih poskupljenja namiruje se iz već ispražnjenih džepova potrošača.

“Dosta je bilo toga da zbog suše, u ovoj zemlji poskupljuje morska riba, da se 2% razlike računa kao 30%, i da sve to prolazi ćutke. Jer, mi potrošači, umemo da brojimo, znamo da računamo i sve to smo naučili dok prebrojavamo sitniš iz džepova da spojimo kraj s krajem”, piše u saopštenju Organizacije potrošača koja poručuje “neće vam proći, znamo da računamo!”.

(Tanjug)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here