Bolji uslovi nastave u borskoj Gimnaziji [VIDEO]

Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave borska Gimnazija sanirala je krov i fasadu. Radi se i na nabavci novih i savremnih nastavnih sredstava putem projekata kod Ministarstva prosvete i nauke.

Gimnazija „Bora Stanković“ može se pohvaliti da je u prethodnom periodu znatno unapredila uslove za rad i izvođenje nastave. Ulagalo se u infrastrukturu, ali i u učila.

„Možemo da kažemo da je sada škola sređena. Krov više ne prokišnjava, urađena je termo izolacija, zamenjeni su svi prozori i sada sve funkcioniše kako treba. Sada je na predu sređivanje enterijera, ali i opremanje kabineta nastavnim sredstvima. Radićemo projekat koji se tiče uređenja dvorišta. Konkurišemo kod Ministarstva prosvete i nauke za opremanje dva kabineta računarstva i informatike. Kada nam stignu novi računari, stare ćemo rasporediti po svim ostalim učionicama, pa bi ih koristili za nastavu. Tu je još i nabavka projektora i ostalih pratećih nastavnih sredstava. Radimo još jedan projekat prema Ambasadi Turske u Srbiji, kroz koji ćemo, ako prođemo, opremiti tri kabineta stranih jezika u našoj školi“, napominje Miljana Golubović, direktorka Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru.

Paralelno sa ovim aktivnostima, u školi se radi sa talentovanim učenicima i polako teku pripreme za učešće na brojnim takmičenjima i smotrama, sa kojih su se, u prethodnom periodu, učenici ove škole vraćali sa medaljama i drugim zapaženim rezultatima.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]