Bolji uslovi za trening borskih džudista

Prostorije i sala za trening Džudo kluba Bor u Sportskom centru nedavno su renovirani a mladi borski takmičari dobili su bolje uslove za rad.

Za adaptaciju plafona i poda, krečenje trening sale i nove rekvizite potrošeno je oko 550.000 dinara koje je Džudo klub obezbedio iz sopstvenih izvora i od donatora.

„Mi smo deci omogućili da imaju najbolje uslove za trening u Srbiji. Od svih sala koje sam obišao tokom treniranja, ovo je jedna od najboljih. Drago mi je što imamo veliki broj takmičara i što je džudo u Boru omasovljen“, kazao je trener Džudo kluba Marko Nikolić.

Ovu istočnjačku borilačku veštinu i olimpijski sport u Džudo klubu Bor trenira stotinak mladih sportista, a upis novih članova je u toku.

Na poziv rukovodstva kluba trening su posetili gradonačelnik Aleksandar Milikić i član Gradskog veća zadužen za sport Igor Janković.

„Džudo klub Bor je pravi pokazatelj da zajedničkim radom grada i kluba možemo podići rad samog kluba na viši nivo, ali i da oni svojim sopstvenim zalaganjem, energijom i voljom mogu unaprediti uslove u kojima treniraju. Na ovaj način su pokazali da vode računa o objektu u kome treniraju, ali i o deci koja se bave ovim sportom.

Drago mi je da ovi mladi sportisti sada imaju najbolje uslove za trening. Nadam se da će bolji uslovi za rad, upornost i želja za uspehom iznedriti nove državne šampione koji treniraju baš u ovom klubu“, rekao je Milikić.

Prostorije i sala za trening Džudo kluba Bor nalazi se u gornjoj galeriji Sportskog centra gde se svi zainteresovani za ovaj sport mogu javiti.